Guilty Pleasures - Bűnös vágyak


Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozatát már eltemettem, de gondoltam nem lenne fair, ha nem írnám le, hogyan tetszettek az egyes könyvek. Kezdjük a sorozat elején, az első könyv, a Bűnös vágyak.
Még az előző munkahelyemen dolgoztam, ahol elég sok volt a holtidő, jutott sok idő az olvasásra. :) Egyik kollégám nyomta a kezembe ezt a könyvet, mondván, ha szeretem a vámpíros történeteket, ezt imádni fogom. Ebben az univerzumban a teljesen normális, ha a szomszédod vámpír, és tök szokványos, ha az van a foglalkozás-rublikádba írva, hogy "halottkeltő". A vámpíroknak jogaik vannak, a tárgyalásokhoz tanúskodni idéznek meg zombikat, a rendőrségnél pedig egy külön osztag foglalkozik a természetfelettivel kapcsolatos bűncselekményekkel.

Anita Blake nagyon kemény csaj, főállású zombiidomár a Halottkeltő Bt.-nél, mellékállásban pedig a már említett rendőrségi különítménynek segít be szakértőként. Egyik este éppen egy menő vámpír-sztriptízbárban, a Bűnös Vágyakban ünneplik egy barátnője leánybúcsúját, amikor Anita élete kisiklik a megszokott "békés" mederből. A rendőrség furcsa holttesteket fedez fel egy temetőben, a város vámpírura pedig Anitát "bízza meg" - némi zsarolással és testi-lelki bántalmazással -, hogy derítse ki, ki gyilkolássza a vámpírokat városszerte. Az idő fogy, az eszközök durvulnak, barátok kerülnek bajba, a szálak pedig, ha lassan is, de összefutnak...

Túlzás nélkül állíthatom, hogy imádtam ezt a könyvet. A vámpírok annericeosan intrikusak, kegyetlenek és gyönyörűek, Anita okos, nagyon kemény és van benne valami különleges. A történet csavaros, de azért könnyen követhető, van benne egy csipetnyi erotika, bérgyilkosok, természetfeletti lények... Csak ismételni tudom a kollégámat, ha szeretitek a vámpíros történeteket - az igaziakat -, akkor ezt is imádni fogjátok :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések