2010. május 19., szerda

Fokhagymás gofri


Furcsán hangzik? Gondoltam :) Lilla sajtos gofriját utánoztam le, és felturbóztam egy kis sok fokhagymával és zöld fűszerekkel. Ez volt a tegnapi vacsora, nekem nagyon ízlett, egy kis friss zsázsát rágcsáltam hozzá köretnek, de aki szeretné, tegyen rá tejfölt, sajtot vagy akár ketchupot.
Egyetlen egy dolog zavar a gofriban: hogy olyan lassan sül :)





Hozzávalók, 10 adag gofrihoz:
  • 16 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 14 dkg reszelt sajt - parmezánt és trappistát használtam vegyesen
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 kis tojás
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • víz - kb. 2,5 - 3 dl
  • provence-i fűszerkeverék
  • 4 gerezd fokhagyma
A vajat megolvasztottam, robotgéppel összekevertem a tojással, sajttal, tejföllel, fűszerekkel, bele reszeltem a fokhagymát, sóztam, majd ment bele kanalanként a liszt és a sütőpor. Ehhez jött annyi víz, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen a tészta. Bemelegítettem a gofri sütőt, aztán már csak sütni kellett, és készen is volt :)

10 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez mekkora ötlet :)

Adri írta...

Neeeem, nem furcsa! :) Nagyon fini lehet!! A lassú süléssel egyetértek.
Nagyon tetszik a kép!

Lilla írta...

jóóóó :-)
olyan gofri receptek vannak nekem még betervezve hogy hajjajjj... kukoricás és hasonlók :-)

Moha írta...

Én egy kis tejföllel kérek! Nálunk a nagylány szokta sütni a gofrit, és mire végez, addigra egy darab nincs, mert mindenki lopkodja menet közben, nem bírják kivárni:) Azt hiszem szimultánban kéne sütni 3 sütővel.

mandy tarragon írta...

Bianka: köszi :)

Adri: ugye, hogy lassú? :) Örülök, hogy tetszik a kép.

Lilla: a kukoricásra kíváncsi leszek. Kukorica liszttel vagy kukorica szemek lesznek benne?

Moha: ez a három sütős megoldás tetszene :) akkor talán együtt tudna enni a család :)

Lilla írta...

olyat láttam valahol hogy kukoricaszemek vannak benne....

mandy tarragon írta...

Tök jó lehet :)

Csibe írta...

Nagyon szép! És milyen jó ötlet! Gofrit még nem próbáltam sósan, pedig begyűjtöttem már pár receptet.

Andi írta...

Nem semmi, eszembe se jutna, de nagyon nagy ötlet! Én is imádnám!!!

mandy tarragon írta...

Csibe: köszi :) Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Csak előtte tagoltan, hangosan és sokszor el kell mondani életed párjának, hogy FOKHAGYMÁS. Akkor talán nem éri akkora meglepetés, mint az én munkából megtért Balázsomat :D

Andi: :) próbáld ki, szerintem kukoricalisztből is jó lesz.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin