2010. május 27., csütörtök

Borsópürés penne


Ezt a gyönyörű zöld tésztát Csibénél találtam, remekül beleillik a diétámba is. Csibe tv paprika magazinban látta, én az ÉVA magazinban is összefutottam vele :) Úgy látszik nem csak a gasztrobloggereknek, hanem a szerkesztőknek is egy rugóra jár az agyuk.





Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 25 dkg penne
  • 15 dkg zöldborsó - én mirelitet használtam
  • bors
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg dió
  • 0,5 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma

A pennét lobogó sós vízben tegyük fel főni, majd csöpögtessük le és tegyük félre. Közben készítsük el a mártást: a borsót főzzük puhára, majd turmixoljuk össze a többi hozzávalóval. Én a borsó főzőlevével lazítottam fel a mártást. Keverjük össze a pennével és tálaljuk :)

5 megjegyzés:

Ami írta...

Egyszerű és nagyszerű :)
tuti fincsi volt! :)

Bianka írta...

Nagyszerű és csodás a színe

mandy tarragon írta...

Ami: nagyon finom volt :)

Bianka: nekem is annyira tetszik, hogy ilyen szép zöld. És ez a mirelit, milyen színe lehet frissből... :)

szepyke írta...

Imádnivaló! Az édes borsóval, pazar!

mandy tarragon írta...

:) Ahogy a borsó édessége találkozik a fokhagymával... nyamm

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin