2010. május 20., csütörtök

Sült gyümölcs


Talán feltűnt már pár embernek, hogy lett egy új "naplóm". A böjtöm sikerén felbuzdulva nekivágtam a 90 napos emberkísérletnek. Ma van a 25. napom, eddig egy kis kilengéstől eltekintve remekül megy. Nem szenvedésnek próbálom megélni, hanem kreatív kihívásnak, hogy hogyan is tudnék finom és izgalmas recepteket alkotni a rendelkezésre álló alapanyagokból és a meghatározott szabályok mellett.

Az egyetlen mumus a gyümölcs nap. Nem tudom más hogy van vele, de nekem két hét után már attól összeugrott a gyomrom, ha arra kellett gondolnom, hogy meg kell rágnom valami gyümölcsöt. Először jöttek a turmixok, aztán szerencsére visszatért a rágási kedvem :) De egy kis változatosság soha nem árt. Zsuzska szintén nyomja a diétát, nála találtam ezt az ötletet.

Egy személyre kell egy alma, egy banán, egy evőkanálnyi kókuszreszelék és némi fahéj. Az almát meghámoztam, felvágtam vékony szeletekre, a banánt egy kicsit vastagabbra. Tapadásmentes serpenyőben megpirítottam őket egy kicsit, majd jött a kókusz, a végén pedig a fahéj.

Aki nem diétázik, az egyen mellé egy kanál vaníliafagyit is és csurgasson a tetejére mézet :)

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Kitartás és sok sikert a 90 naposhoz. Nagyon jó diéta :)

mandy tarragon írta...

köszönöm, egyelőre nem múlik a lelkesedésem, remélhetőleg így is marad :)

Csibe írta...

De jó! Ügyes vagy, további kitartást! Szorítok :)

mandy tarragon írta...

Köszi, Csibe :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin