2010. május 22., szombat

Mustáros baconös csirkemáj

Ez a recept is olyan, hogy gyorsan megvan az előkészítés, azután pedig csak betesszük a sütőbe és nem kell vele foglalkozni. Chef Vikinél olvastam a mustáros olajban sült csirkemájat, ezt fejeltem meg egy kis baconnel. A tálaláskor jégsalátát, uborkát és juhsajtot adtam mellé.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 kg csirkemáj
  • 3 evőkanál mustár
  • provence-i fűszerkeverék
  • bors
  • 15 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • 1 dl olaj

A májat megtisztítjuk, a nagyobb darabokat szétválasztjuk. A mustárt kikeverjük a fűszerekkel és a sóval. A bacont megkenjük a fűszeres mustárral, beletekerjük a májat. A kis csomagokat elhelyezzük egy tepsiben, ha maradna mustár, akkor azt a tetejére kenjük, felöntjük a vízzel, majd mehet a sütőbe. Alacsony lángon kb. 20 perc alatt megpuhul, majd magas hőfokon pirítsuk meg. Én rajta szoktam hagyni a kisült zsiradékot, hogy ne száradjon ki, de ez ízlés dolga :)

6 megjegyzés:

Andi írta...

Ahogy olvasom a hozzávalókat..
isteni lehet!

mandy tarragon írta...

Nyisd az ablakodat, küldök egy tányérral :)

Andi/cuki írta...

Nálam is készült azóta, de a Tiéd is nagyon guszta!:-))

mandy tarragon írta...

:)

Bianka írta...

Hű de ennék most belőle, nagyon guszta

mandy tarragon írta...

köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin