2010. május 28., péntek

Banános mákos


Eredetileg sima bögrés sütemény lett volna, de volt itthon két eléggé balesetes banán - egy nappal ezelőtt vettem őket a boltban, akkor még sárgák voltak, reggelre meg olyanok lettek, mintha átgyalogolt volna rajtuk egy rinocérosz csorda...
Azért elég mókás volt maga a sütés is. Tudni kell a sütőnkről, hogy elég szeszélyes, süteményt pl csak akkor lehet benne sütni, ha lehető legmagasabbra teszem a rácsot. Ha lejjebb van, akkor elég az alja, mire megsül a teteje. Ez van. Szóval szépen betettem, majd vártam, és amikor vettem volna ki, nem jött. Naná, feljött a süti és a teteje odaragadt a sütőhöz :) Szóval, kicsit balesetes lett, de ezt még meg tudja oldani egy kis porcukor...





Hozzávalók, 24 cm-es tepsihez:
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre olaj
  • 1 dl víz
  • 2 érett banán
  • 1 bögre vaníliával illatosított cukor
  • 2 db tojás
  • 1 bögre mák

A banánokat leturmixoljuk a vízzel, a mákot ledaráljuk, majd minden egyéb hozzávalóval jó alaposan elkeverjük őket. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon pirosra sütjük. Ennyi az egész, ha kicsit kihűlt, lehet szeletelni :)

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Mennyei lehet, szeretem a piskóta tésztákat

mandy tarragon írta...

Biztosan ez is ízlene :) Napokig szaftos marad.

cricri írta...

A sütődhöz adnék tippet. Vmelyik gasztroblogon olvastam, hogy ha nem egyenletesen süt a sütő, akkor egy plusz tepsibe kell pár centi vastagon sót önteni, és azzal sütni. Kipróbáltam, és azt tapasztaltam, hogy a só alaposan lefogta a hőt. Nálam a felső rész süt jobban, ezért én a sütis tepsi fölé tettem a sóval telit. Tovább kellett ugyan sütnöm, mint só nélkül, sőt kicsit a hőfokot is emeltem, de legalább nem égett el a teteje mire megsült az alja. Ha gondolod, próbáld ki!

mandy tarragon írta...

Majd kipróbálom, köszi a tippet :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin