2010. június 28., hétfő

Túrós muffin, aszalt gyümölcsökkel



A boci süti sütésekor maradt egy kis túró. Túrógombóchoz kevés volt, tésztát nem kívántunk, úgyhogy született a döntés: legyen valami sütemény. Megszereztem Stahl Judit muffinos könyvét (DM, sok-sok törzsvásárlói pont, 1Ft), és tudtam, hogy valami muffin lesz a túróból. Végül nem SJ könyvéből választottam, hanem "A legfinomabb muffinok receptjei" című puhafedeles alkotásból.
A muffinokon látszik, hogy kicsit sok tésztát tettem a kapsznikba - olyan keménynek tűnt, nem gondoltam, hogy ennyire feljön -, úgyhogy ha készítitek, nyugodtan elég csak félig tölteni a mélyedéseket.





Hozzávalók, 24 db muffinhoz - én tizenkettőbe zsúfoltam bele:
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg aszalt gyümölcs - nekem most vörösáfonya és feketecseresznye
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliával illatosított cukor vagy egy zacskó vaníliás cukor
  • 1,25- 1,5 dl tej
Nem cicóztam sokat, minden ment egy tálba - a vajat kicsit hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy ne legyen kőkemény -, majd dagasztókaros kézi habverővel simára kevertem az egészet. A sütőt előmelegítettem 190 fokra, a muffinsütőt kibéleltem papírral, belekanalaztam a tésztát - én két jó púpos evőkanállal tettem bele, ennek kb. a fele is elég szerintem -, majd ment a sütőbe kb. 25-30 percre.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű nagyon guszta, szívesen megkóstolnám

mandy tarragon írta...

Bianka: köszi, küldök egy virtuális muffint :)

Araniel írta...

De gyönyörű színe van! De jó, végre nem mazsola van benne :) Azt csak a kuglófban szeretem :D

mandy tarragon írta...

araniel: köszi :) A könyvben még mazsolával volt, de így sokkal finomabb :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin