2010. június 20., vasárnap

Húspogácsa Ramsay módra - VKF XXXV.




Amikor Kata meghirdette a soros VKF témáját, gondoltam, nem lesz itt gond. Otthon van tárcsánk, úgyis gondoltam rá, hogy lassan elő kellene venni, majd alkotok valami klassz dolgot. Na, ahogy azt Móricka elképzelte... Amikor hazajutottam, zuhogott az eső. Aztán itt is. Úgyhogy maradt a B terv, a grillserpenyő és a tűzhely. Végül lett tűz - gázból - és lett hamburger is, a pikniket pedig a nagyszobában rendeztük, és a meccsről sem maradtunk le :)
A receptet Ramsaytől vettem, a Kitchen Nightmares egyik részében készítette el, bár az alapanyagok mennyiségét nem mondta el pontosan, azt kísérleteztem, de szerintem jól sikerült.

Hozzávalók, 12 pogácsához:
  • 1 kg marhahús
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál worchester szósz
  • 3 tojás sárgája
  • bors

A lilahagymát vágjuk nagyon apróra, majd keverjünk mindent össze egy nagy tálban a marhahússal. Alaposan gyúrjuk át, hogy mindenhova mindenből jusson. Ezen a ponton, ha van egy húsdarálótok, akkor nyugodtan nyomjátok át rajta megint, hogy tényleg jól elvegyüljön. Hagyjuk állni, hogy jól összeérjenek az ízek, majd adagoljunk belőle öklömnyi - nekem kicsi az öklöm :) - gombócokat, lapítsuk el, és süssük az előmelegített grillen. Sütés közben nyugodtan nyomjuk le, hogy szép lapos pogácsánk legyen.
Tálalhatjuk zsemlében: salátával, paradicsommal, ketchuppal, mustárral, sajttal; vagy csak egy nagy adag saláta társaságában, kinek hogy tetszik.

7 megjegyzés:

Bianka írta...

Nem csak az étel, de a kép is mennyei

mandy tarragon írta...

Bianka: köszönöm szépen, annyira tudok örülni, ha jól sikerül egy kép :)

Kata írta...

Szóval Mandy neked is kicsi az öklöd? akkor kezet foghatunk, mert az enyém is:)
Klasszak a húspogácsák, köszi!

mandy tarragon írta...

Kata: igen, nekem is kicsi. Szokták mondani, hogy gyerek-kezem van :D
Örülök, hogy tetszenek :)

jókaja írta...

Nagyon szépek és finomak is lehettek!
Ezeket az átlag marhahúsokat így lehet biztosan süthetővé tenni. :-)
A tojás sárgája mire jó benne?

Livi írta...

Tök jó! Ezer éve akarok már ilyen húspogácsát sütni...:)
Nagyon jó lett!

mandy tarragon írta...

jókaja: Ramsay azt mondta, hogy kell bele, én meg nem vitattam :) Az ízén nem tudom mennyit változtat, én inkább a mustárt meg a worchestert érzem benne :)

Livi: érdemes kipróbálni, örülök, hogy tetszik :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin