2010. június 20., vasárnap

Joghurtos sárgadinnye fagyalt


Nem állítom, hogy ez a legjobb házasság, ami alapanyagok között eddig kötettett, de határozottan kellemes a dolog. Először is kell hozzá "ghorogh joghurt", ami úgy keletkezik, hogy az ember fog egy nagy doboz natúr joghurtot és arra alkalmas célszerszámmal - nekem egy nagyon sűrű függöny négybe hajtva, amit kemény 250 forintért túrtam - kibélelt szűrőben pár óra alatt kicsöpögteti.
Ezt turmixoltam össze negyed sárgadinnye apróra vágott húsával, majd adtam hozzá egy kis mézet, hogy édesebb legyen.
A massza mehet a fagyigépbe, kb. 20 perc alatt már jó állagú, lehet kanalazni illetve a mélyhűtőbe tenni.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Hűűű üde és frissítő igazi nyárias fagyi

mandy tarragon írta...

Csak nyár is lenne már :)

Murphy írta...

Ide jöhet pár gombóc. :) Vajon nagy lehet a különbség, ha nem fagyigéppel csinálom?

mandy tarragon írta...

Max. egy kicsit kristályosabb lesz, de lényegi biztosan nincs :) Esetleg próbáld úgy, hogy amikor fél óránként kiveszed átkeverni, akkor botmixerrel vagy habverővel csináld, az szépen összetöri a nagyobb részeket.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin