2010. június 6., vasárnap

Ananászos csirke expressz



Ázsiai napok vannak épp a Lidlben, és sikerült alaposan bevásárolnom - bár küzdenem kellett egy anyuka-lánya párossal, akik láthatóan a fejükbe vették, hogy az egész akciós állványt magukkal viszik. Vettem bambuszrügyet, licsi konzervet, woktésztát, mangó chutneyt, mogyoróolajat és természetesen édes-savanyú szószt.

Logikus volt tehát, hogy jön a nagy kedvenc, ananászcirke-szimarisz, ezúttal bolti szósszal. Nem mondom, hogy nem volt finom, viszont, ha inkább ráérős napom lesz, akkor maradok az eredeti verziónál. Ez viszont tényleg sietős, kb. fél óra alatt elkészül.

Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 egész csirkemell
  • 1/4 kis fej káposzta
  • 1 konzerv ananász
  • 1/2 üveg bambuszrügy
  • bors
  • 1 üveg édes-savanyú szósz
A csirkemellet vágjuk apró kockára. A wokba tegyünk olajat, pirítsuk át rajta a csirkemellet. Amíg pirul, vágjuk össze a káposztát, majd adjuk a csirkéhez, kevergessük, amíg a káposzta át nem sül. Ekkor jöhet bele a lecsöpögtetett ananász és a bambuszrügy. Kicsit még pirítsuk együtt, sózzuk, borsozzuk és ha átfőtt a csirke, akkor jöhet rá a szósz. 1-2 percig forraljuk, majd lehet is tálalni.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű biztos isteni lehet. De jó, nem is tudtam, hogy a Lidl-ben ilyen akció volt, mert akkor vettem volna én is :(

mandy tarragon írta...

Tegnap voltam bevásárolni, úgyhogy még tart az akció :)

araniel írta...

Hehe..ez jó, én meg ma vásároltam be jól ezekből :) Tényleg jó kis cuccok voltak :)
A recept pedig nagyon jó :)

mandy tarragon írta...

Köszi :)
Ezt szeretem a Lidlben, hogy néha ki lehet fogni ilyen jó cuccokat :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin