2010. június 23., szerda

Levendulás cukor

Amikor tavaly megláttam Palócprovence-nél a levendulás cukrot, már tudtam, hogy én ilyet csinálni fogok, ha lesz egyszer levendulám. Aztán, amikor tavasszal beszereztem az akkor még kis nyeszlet levendulakezdeményt, eszembe jutott, hogy bizony, ebből lesz majd nekem cukor meg mindenféle finom sütemény. A levendula azóta nagyra nőtt, ősszel valószínűleg megszavazok neki egy saját dézsát, a ramaty idő ellenére sok volt rajta a virág. Egy részéből isteni finom fagyit csináltam, a többi részét pedig tartósítottam. Ez az üveg kb. 0,5 kg cukrot tud elraktározni, ebbe ment bele 10-12 szál virág. A vaníliához hasonlóan, a levendulának is kell pár hét, amíg megillatosítja a cukrot, utána viszont bátran lehet használni.

8 megjegyzés:

Ami írta...

Ez nagyon jó ötlet :) Ki fogom próbálni :)

Bianka írta...

Még nem láttam ilyet élőben. nagyon izgalmas, biztos finom lehet

Araniel írta...

Fú de jól néz ki. És milyen illata lehet. Mihez lehet használni?

mandy tarragon írta...

Ami: :)

Bianka: nagyon finom illata van.

Araniel: köszi. Már vadásztam pár sütireceptet, amiben használják. De el tudom képzelni sodóban is :) Majd hozok recepteket, ha végre végzek a vizsgákkal...

Puszedli írta...

Óó, pont tegnap készítettem én is. :)

mandy tarragon írta...

Egy rugóra jár az agyunk :)

Csibe írta...

Dejóóó! Nálunk még nem nyílt ki teljesen a levendula, de ezek után még türelmetlenebb lettem :)

mandy tarragon írta...

Csibe: ha közvetlenül virágzáskor szeded, akkor még intenzívebb az illata :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin