2010. június 5., szombat

Kukoricás lasagna

A kukoricás lasagna úgy keletkezett, hogy az előző nap megfőzött kukoricafőzeléket betöltöttem a lasagna lapok közé, reszeltem sajtot a tetejére és betoltam a sütőbe. Az eredmény több mint finom lett, szinte versenyt kardoztunk a villákkal az utolsó falatokért :)





Hozzávalók, 2 személyre:
  • 1/2 kg kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 leveskocka vagy 1 liter alaplé
  • 1/2 csomag lasagne lap
  • 1 marék reszelt sajt - most edámi

Először készítsük el a kukoricaszószt. A hagymákat feldaraboljuk, olajon üvegesre pirítjuk. Erre jön a kukorica, felöntjük az alaplével, só, bors, majd puhára főzzük. Amikor megpuhult, jöhet rá a keményítővel kikevert tejföl. Még rottyantunk rajta egyet és kész is.
A kukoricaszószt 1/4 részét betesszük a tepsi aljára. Erre jön a tészta, majd megint kukorica, tészta. Az utolsó réteg kukorica legyen, megszórjuk sajttal és mehet a sütőbe. Nem kell előmelegíteni, tekerjük 180 fokra és addig süssük, amíg meg nem pirul a sajt.

3 megjegyzés:

Livi írta...

Hát ez tök jó! Nagyon finom lehet :)

mandy tarragon írta...

Köszi Livi, érdemes kipróbálni :)

Bianka írta...

Ötletes ki is fogom próbálni

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin