2010. június 17., csütörtök

Zöldséges lasagna


Olyan vagyok, mint Garfield. Kövér, lusta, cinikus és imádom a lasagnát. Most épp nem engedhetem meg magamnak a klasszikus húsos-paradicsomos változatot, ezért zöldséges készült. Finom lett, bár a besamel azért hiányzik belőle :)





Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 1/2 csomag lasagna tészta
  • 1 üveg sűrített paradicsom (kb. 4 dl-es)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1 nagyobb répa
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • 1 marék reszelt sajt
  • 2 evőkanál ketchup

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. A répát és a cukkinit kis kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, átpirítjuk rajta a gombát és a répát, majd amikor ezek már kicsit megpirultak, jöhet a cukkini. Só, bors, fűszerek. Felengedjük vízzel, puhára pároljuk, majd elkeverjük a sűrített paradicsommal és a ketchuppal. Ha túl sűrűnek találod, akkor tegyél még hozzá vizet.
Rétegezzük tűzálló tálba: szósz-tészta-szósz-tészta-szósz-tészta-szósz. A tetejét szórjuk meg sajttal. 180 fokos sütőben - nem kell előmelegíteni - süssük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni lehet. Egyszer ettem egy hasonlót és nagyon ízlett

Ami írta...

Ez tuti nagyon finom, imádom a lasagne-t, és nagyon jó a csupa zöldséges is.

mandy tarragon írta...

Bianka: tényleg nagyon finom :)

Ami: bár a múltkori kukoricást még nem körözi le, azért nagyon jó volt :)

Csibe írta...

Biztosan finom lehet, zöldségeset még nem ettem. Guszta!

mandy tarragon írta...

Csibe: köszi :) érdemes kipróbálni, saját kedvenc zöldségekkel.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin