2009. október 4., vasárnap

Kukoricás kefíres lángos


Kezdek rászokni a kukoricalisztre, ezúttal elkövettem azt a szentségtörést, hogy megváltoztattam a jól bevált kefíres lángos receptjét. A kukoricaliszt úgy került a konyhánkba, hogy szeretjük a tortillat, az pedig bizony ebből készül. Később elkezdtem lassan belecsempészni ebbe-abba: muffinba, piskótába, most pedig a lángosba. A színe, hát az valami gyönyörű :) A folyadékra viszont érdemes odafigyelni, mert nem úgy veszi fel, mint a búzaliszt, kicsit többet kell állnia. Az eredmény nem annyira levegős, mint a normál változat, de így is nagyon finom.

Hozzávalók, kb 6 lángoshoz:
  • 25 dkg búzaliszt
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 2 kis pohár kefír
  • 25 g élesztő
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

A tésztát jól összegyúrjuk, kicsit pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd belülről kifelé haladva kinyújtjuk . Gyöngyöző olajban kisütjük, alaposan lecsöpögtetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin