2009. október 8., csütörtök

Spenótos-tejszínes pulykaragu

Nagyon örülök annak, amikor bevásárláskor praktikus dolgokat találok a boltban. A praktikus alatt nem a porokat meg hasonlókat értem, hanem például a hengerspenótot. Nem nagy trükk, de annál hasznosabb: a spenót nem egy tömbben van a zacskóban, hanem diszjunk kis hengerekben, így az ember annyit használhat belőle, amennyit szeretne. Nekem ez hasznos, mert van olyan étel, amibe nem kell egy egész zacskó és így nagyon könnyű adagolni :) Az Iglo gyártja egyébként és csak egy kicsit drágább mint a normál változat.
Ha már sikerült spenótot venni, akkor körülnéztem a mélyhűtőben, volt egy kis pulykahús is. Pulyka, spenót, legjobban tejszínes-fokhagymás raguban tudom elképzelni, persze nem a por változatból :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell
  • 1/2 csomag spenót (7 henger)
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors
A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk, kicsi olajon addig pirítjuk, hogy legyen egy kis színe. A fokhagymát megpucoljuk, szeleteljük, hozzáadjuk a pulykamellhez, és adunk neki egy kis színt. Sózzuk, borsozzuk, hozzádobáljuk a spenót hengereket, felöntjük kb 2 dl vízzel.

Fedő alatt puhára pároljuk, eddigre a víz nagyjából elpárolog. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük tejszínnel és készre főzzük. Spagetti és makaróni keverékével ettük :)

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Képzeld én vettem már olyat, amiben szívecske formára volt fagyasztva. Hát azt hittem elájulok, mikor megláttam!:)

mandy tarragon írta...

amikor a praktikum meg a design találkozik :)

trinity írta...

Igen-igen!!! Ez a hengeres spenót annyira praktikus! Ilyenből szoktam télen rizottót vagy tésztát főzni. Pulykával is fincsi lehetett!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin