2009. október 26., hétfő

Szepykének...

Mert olyan aranyos, hogy ír nekünk mindig Londonról és mert emlékeztet, hogy mindjárt itt a karácsony :)
Lőttem neked pucolt-csomagolt konyhakész zöldségeket Metroban. A képek rákattintva nagyobban is megnyílnak.

Lilahagyma, vöröshagyma, sárgarépa, leveszöldség, fűszernövények, fokhagyma(!):Vöröshagyma, fagyasztva. Szeletelve vagy apró kockára vágva szeretnéd? :)Aprószemű krumpli, vákumcsomagolva:És a végére egy kis édesség: Häagen-Dazs fagyik, sok ízben:
Bocs a képek minőségéért, sajnos csak telefon volt nálam :)

11 megjegyzés:

szepyke írta...

Hát YEEEEEEEEEEES!

Csak a Metróba belépő kell...
És ipari mennyiségben lehet mindent kapni...Viszont legalább van, ez jó hír!!!

Köszönöm!!!!!!

És megnéztem mindent nagyobban is!:))))

mandy tarragon írta...

Tudod, ott már van, majdcsak "ellopja" valami más áruházlánc is :) Tisztított leveszöldséget már láttam máshol is. Innen a hagyma meg a fokhagyma már csak egy lépés :)

szepyke írta...

Igen, meg a krumplit is szokták így árulni, de a tisztított zöldség horror drága, náluk nem sokkal drágább...
Ezzel fognak meg, hogy ott vásárolj, nem elrettentenek az árával...

mandy tarragon írta...

Hát, tudod, itt sajnos nem kereskedők meg eladók vannak, hanem ÁRUFELTÖLTŐK. Már a nevében is benne van a "szedd-össze-a-szarodat-aztán-takarodj" hozzáállás, sajnos :(

szepyke írta...

Beengedték ide ezt a sok rohadt multit, azt úgy lopnak ahogy akarnak...
Ausztriában hol látsz Cora-t, Auchant, Tescot???
Sehol, mert védik magukat...itt meg...

mandy tarragon írta...

Van szerencsére ellenpélda is. Lidlben például velem mindig kedvesek, segítenek, nem morognak, ha kérdezek valamit. Nem is tudom miért szeretek oda jobban járni, mint a Tesco-Auchan kettősbe...

Metro meg valami mennyország. :) Múltkor besétáltam a húsos részlegre szájat tátani. Ez gyakorlatilag egy bazinagy hűtőkamra. És a bejáratnál van fogas, rajta Metro emblémás kabátokkal, hogy ha bemész, akkor vegyél egyet fel nyugodtan, nehogy megfázz. Többi részen, ha nincs valami a polcon, és kérdezel, akkor a dolgozók nem harapják le a fejed, hanem "kis türelmet, utánanézek". És tényleg. :)
Komolyan nem értem, hogy ez a mentalitás miért nem tud átmenni a kiskereskedelembe...

A másikkal dologgal kapcsolatban meg... gyakran elgondolkodom, hogy miért van az, hogy "Európa éléskamrájában" éhen lehet halni a mezőgazdaságból... Mezőgazdasági ország vagyunk, könyörgöm, használjuk már ki! Ha gazdaságosabb elhozni ide Kínából a fokhagymát, talán azon kellene elgondolkodni, hogy miért van ez így, és tenni ellene, hogy ne így legyen. Dehát ezzel ugyebár nem lehet választást nyerni...

szepyke írta...

Jesszusom, ebbe ne menjünk bele, mert felrobbanok.
Hetek óta abban élek, hogy hol, mivel néznek hülyének, hol mivel nyomnak vissz a szarba, már bocsánat...

mandy tarragon írta...

Jaj, ne robbanj fel, nem azért mondtam :(

Milene írta...

Hát... nekem ezekről az előre csomagolt zöldségekről mindig az jut az eszembe, hogy azért tisztították meg, darabolták fel, mert egészben már biztosan nem tudták eladni. Meg az, hogy meddig marad tartósító szer nélkül ilyen "friss". És ugyan hány napja csücsülhet már a polcon.
De biztos én vagyok túl gyanakvó.

mandy tarragon írta...

citromfű: nekem végülis mindegy, mert kétszer annyiba kerül, mint a nem tisztított társa, nyilván nem veszem meg ennyi pénzért :)
Megnéztem egy párat, aznap vagy előző nap csomagolták mindet (most nem a zacskós salátákra mondom, hanem ami csak tálca meg fólia).
Egyébként én is így vagyok általában a csomagolt dolgokkal, mint te, meg úgy általában bizalmatlan vagyok a processzált dolgokkal. De itt igazából szerintem az a lényeg, hogy ha SZERETNÉD, akkor megveheted. Sokszor sajnos a lehetőséget sem adják meg...

Milene írta...

Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen gyanakvó:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin