Tejautomata


Tegnap voltunk ebédelni és piacolni kicsit, vettem paprikát, de majd erről később, és akkor tűnt fel ez a kisgyerek a bögrével, magyar zászlóval, tehénkével. Te jó ég, gondoltam, hiszen ez egy tejautomata :) +1 ok, hogy miért érdemes elmenni a fehérvári úti vásárcsarnokba. Az automata érmékkel működik (= vigyél aprót), 180 forint egy liter tej, amit az általad vitt palackba ad. Ha nincs palackod, tudsz venni a "kávézóban" 50 forintért. Annyira kicsi dolog, de én nagyon tudok örülni az ilyesminek is, hiszen nem parkolhat mindenkinél egy fejőstehén az ablak alatt. :)
Csonginál láttam nem is olyan régen, hogy feléjük (Győr és Komárom környéke), is van, Ti láttatok valahol hasonlót?
A képminőségért bocsi, csak a telefonomat vittem magammal :(, a lényeg viszont látszik.

Megjegyzések

Ági, aki főz üzenete…
De jó! De jó! De jó! Elég gyakran járok arrafelé! Köszönöm, hogy megmutattad, látod én is örülök. Finom volt a tej? Fel kell forralni? 3,5-ös?
mandy tarragon üzenete…
Finom, olyan igazi tej ízű :) Én felforraltam, biztos, ami biztos, nekem a "friss" jelölés azt jelenti, hogy nincs hőkezelve, de lehet, hogy felesleges volt... Majd legközelebb figyelmesebben olvasok :)
lúdanyó üzenete…
De jóóó!! Végre valami :)
Rossamela üzenete…
De jó!

Sopronban 3 automata van már jóideje, nagyon népszerű, gyakran kell sorbaállnom a tejért. Tejet ugyan keveset iszunk, de mióta így szerzem be, azóta nem veszek joghurtot meg krémsajtot se.
(És mi 180 forintért másfél litert kapunk.)
Süti Bazár üzenete…
Én csak a megyét írom le (GYMS), nálunk 150 Ft/l. Nincs pasztőrözve, fel kell forralni. A zsírtartalmát nem tudjuk százalékra. Nagyon népszerű, isteni aludttej és egyebek készül belőle. Az automata pénzt nem ad vissza, de ha 15 Ft-tal többet dobunk be, akkor 1,1 liter tejet ad ki. A belőle adagolt tej 48 óráig áll el. Szuperjó találmány! :-)
Chef Viki üzenete…
Békés megye, megyeszékhely, több helyen is! Egyik a munkahelyem mellett! De megyeszerte sok-sok helyen.

S itt csak 150 Ft :-)

Itt ki van írva, hogy csak forralás után!!!

Népszerű bejegyzések