2009. október 5., hétfő

Almás diós rétes

Mire vagyok képes nulla energiával a nap végén, amikor Balázs megkér, hogy süssek neki sütit? Nagyjából erre. :) A rétestészta is egy hasznos találmány, gyorsan lehet belőle remek sütiket csinálni. Volt itthon alma, úgyhogy most az került bele, bár bevallom, a fahéjjal kicsit megszaladt a kezem. :D

Hozzávalók:
  • 6 közepes méretű alma
  • 1 csomag rétestészta
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj (aki nem szereti fahéjasan, az tegyen bele kevesebbet)
  • 3 marék dió
  • 6 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál keményítő
A munka legnagyobb része az alma kimagházazása (fújj, amikor bele van darálva) és lereszelése. Összekeverjük a darált dióval, a fahéjjal, a cukorral és a keményítővel. A rétestésztát laponként megkenjük olvasztott vajjal, két-három réteget teszünk egybe, azt megtöltjük, előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin