Sajtos roló



Mondhat bárki bármit, én imádom. Az otthoni cukrászdában nagyon finomat csinálnak, ettem már Pesten is jót, viszont sajnos retteneteset is. A bolti leveles tésztát még elnézem, de vajon miért gondolja némelyik cukrászda, hogy a hideg margarin kikeverve a legolcsóbb növényi sajttal kell hogy legyen a krém? Pedig nem. Tessék főzni, megéri. Maradék sajtok eltüntetésére is csodálatosan alkalmas :)

Hozzávalók, 12 darabhoz:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg vegyes sajt - nekem volt itthon narancssárga kemény sajt, meg füstölt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál vaj - nem margarin, vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • szezámmag szórni
  • 12 kis forma :)

A leveles tésztát kinyújtjuk, feltekerjük a formákra, belehempergetjük a szezámmagba. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Lehúzzuk a formáról, hagyjuk kihűlni. A krémhez csinálunk egy besamelt: vajat megolvasztjuk, lisztet keverünk bele, felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. Belereszeljük a fokhagymát. Hagyjuk besűrűsödni, majd belekeverjük a reszelt sajt nagy részét - kicsit hagyunk a díszítéshez. A krémet hagyjuk kicsit kihűlni, majd betöltjük a hengerbe, a végét sajtba mártjuk.

Megjegyzések

Andi/cuki üzenete…
Tetszik,nagyon fini lehet:-))
mandy tarragon üzenete…
Az :) Főleg, ha hagyod kicsit állni, hogy tészta megszívja magát a sajtkrémmel. Hmmm... :)
MissRed üzenete…
Szia! Tudnád mennyire irigyellek :) Megkérdezhetem, honnan van ilyen klassz roló formád? Keresek egy ideje, de sehol sem látok, pedig nagyon szeretném. Csuda kis sajtkrém recepteket örököltem a nagymamámtól és olyan jó lenne méltóképpen használni őket úgy, ahogy ő tette anno. Ha esetleg van tipped, szívesen venném, ha megírnád nekem itt, vagy az a kis bodzámra :) köszönöm előre is!
http://bodzablog.freeblog.hu
trinity üzenete…
Én is imádom!! Ha egyszerüsíteni akarom, akkor kockákra vágott tésztát ragasztok össze a krémmel és meghempergetem a sajtban....
mandy tarragon üzenete…
MissRed: ezeket konkrétan a szombathelyi piacon vettem, de láttam már máshol is, szerintem a helyi piacon a konyhafelszereléses emberkénél nézz küröl. Magyar termék, 12 van egy csomagban habrúd vagy valami hasonló fantazianéven fut :). Esetleg még 100 forintos boltokban is érdemes lehet próbálkozni :)

Trinity: ez is jól hangzik :)
MissRed üzenete…
100forintos! Hát persze, na ez nem jutott eszembe, hogy ott kutakodjak. A piacost már halálra nyúztam érte :) Azóta is a nokedlitoszogató a kedvenc szava, mert egyszer körbeírtam mit is keresek :) amivel a nokedlit toszogatom a vízbe, azt a nyeles izét :)) de volt neki. Ilyenje viszont még nem. Most viszont másfelé veszem akkor az irányt és körbenézek valami óccsóbótban :)))
köszönöm!

Népszerű bejegyzések