2009. október 30., péntek

Tzatziki


Görög ebédhez görögös "saláta", meglocsolgatni a húst. Én szeretem könnyű vacsorának is, pirítóssal, de nem görög fűszerezésű húsokhoz is nagyon finom. Előző este érdemes elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha van időd, akkor érdemes lecsepegetni a joghurtot, hogy sűrűbb legyen a kész mártás.

Hozzávalók:
  • 1 szép, dundi kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár joghurt
  • bors
Az uborkát a reszelő almareszelős részén lereszeljük, megsózzuk, hagyjuk állni, kb fél órát. Alaposan kinyomkodjuk a levét, az uborkát összekeverjük a joghurttal, ráreszeljük a fokhagymát és megborsozzuk. Tálalásig hűtőben tároljuk, hogy jó hideg legyen.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Hááá! Nah, kérem, ez nem autentikus, mondjuk, pont mindegy, ha finom!
Az autentikushoz csöpögtetett joghurt való, mert az megáll, mint a vaj, nem folyik

De, mint mondtam, kit érdekel, ez? Finom legyen, azt kész!
A pitához szuper!:)))

Andi/cuki írta...

Szuper!:-))Nagyon szeretjük mi is,nem győzöm készíteni,de én is csöpögtetem(már).

mandy tarragon írta...

tudom, le kellene csöpögtetni, oda is írtam, hogy ha van rá idő... Csak most nem volt :D Viszont így jó kis szósz lett a húshoz

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin