Tzatziki


Görög ebédhez görögös "saláta", meglocsolgatni a húst. Én szeretem könnyű vacsorának is, pirítóssal, de nem görög fűszerezésű húsokhoz is nagyon finom. Előző este érdemes elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha van időd, akkor érdemes lecsepegetni a joghurtot, hogy sűrűbb legyen a kész mártás.

Hozzávalók:
  • 1 szép, dundi kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár joghurt
  • bors
Az uborkát a reszelő almareszelős részén lereszeljük, megsózzuk, hagyjuk állni, kb fél órát. Alaposan kinyomkodjuk a levét, az uborkát összekeverjük a joghurttal, ráreszeljük a fokhagymát és megborsozzuk. Tálalásig hűtőben tároljuk, hogy jó hideg legyen.

Megjegyzések

szepyke üzenete…
Hááá! Nah, kérem, ez nem autentikus, mondjuk, pont mindegy, ha finom!
Az autentikushoz csöpögtetett joghurt való, mert az megáll, mint a vaj, nem folyik

De, mint mondtam, kit érdekel, ez? Finom legyen, azt kész!
A pitához szuper!:)))
Andi/cuki üzenete…
Szuper!:-))Nagyon szeretjük mi is,nem győzöm készíteni,de én is csöpögtetem(már).
mandy tarragon üzenete…
tudom, le kellene csöpögtetni, oda is írtam, hogy ha van rá idő... Csak most nem volt :D Viszont így jó kis szósz lett a húshoz

Népszerű bejegyzések