2009. október 30., péntek

Csirke gyros


Nem nagy kaland, de tetszik a kép, úgyhogy felteszem :) A pitánál már belengettem, hogy görög ebédet tartottunk múlt hét végén (egy görög mondjuk biztosan sírva fakadt volna :D), ehhez pedig hozzátartozott a hús is. Az elkészítés nem nagy ördöngösség, arra kell figyelni, hogy meleg legyen a serpenyő és egyszerre ne tegyél bele sok húst, mert akkor nem sülni fog, hanem főni.

Hozzávalók, 6 személyre:
  • 1 csomag gyros vagy görög fűszerkeverék, arra figyelj, hogy ha lehet, akkor olyat válassz, amiben csak fűszerek vannak, esetleg só
  • 2 egész csirkemellfilé
  • oregánó
  • majoranna
  • 1 evőkanál libazsír
  • olaj

A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, a fűszerkeveréket elkeverjük az olajjal és bepácoljuk a csirkemellet, legalább egy éjszakára. Ennyi az előkészület. Mivel a csirkemell elég száraz hús, kell alá egy kis zsiradék, a libazsír szerintem csodálatos erre a célra. Egyszerre mindig keveset süssünk csak, szórjuk meg a oregánóval és a majorannával. Ropógosra sütjük. Tálaláskor adunk mellé káposztából, paradicsomból, uborkából és lilahagymából álló salátát.

2 megjegyzés:

trinity írta...

Ezt nálunk is mindenki imádja, a fenti tzatzakivel!!!

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin