2010. február 28., vasárnap

Céklás rakott krumpli - VKF XXXII.


Úgy döntöttem, hogy már csak poénból is benevezem a soros - immáron XXXII. - VKF-re ezt a csodálatosan hátborzongató találmányomat, hátha más is kedvet kap hozzá. Kérdés, Maimoni vajon ilyesmire gondolt-e őrültségként, mindenesetre álcázva remekül van :)
Böjtölök, viszont annyira de annyira megkívántam egyik nap a rakott krumplit - kollégám ette -, hogy kellett valami, ami hasonlít rá. A kolbászt kicseréltem céklára: et voila, ez született. Az álca olyan jól sikerült, hogy Balázs majdnem beleevett, pedig meg nem enné a céklát, semmi pénzért :)

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 2 cékla
  • 2 krumpli
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis marék sajt
  • bors
  • 1 dl víz

Lustaság fél egészség alapon megint edénytakarékosan oldottam meg a feladatot. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A céklát és a krumplit meghámoztam, rétegeztem egy jénaiban. Só, bors, 1 dl víz, rá a fedele, majd mehet be a sütőbe, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben megfőztem és felszeleteltem a tojást, a sajtot lereszeltem és kikevertem a tejföllel. A zöldségek tetejére tettem a tojást, megkentem tejföllel és fedő nélkül ment vissza a sütőbe, amíg meg nem pirult a teteje.

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Ez hátborzongató?? Nézd meg az enyémet, és pacsizunk!:)))))))))

mandy tarragon írta...

Megnéztem, tetszik :)

Andi írta...

Cékla??? Érdekes. :-)
Én szeretem, nekem jöhet!

mandy tarragon írta...

Adom :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin