2010. február 25., csütörtök

Kukoricás kenyér


A sütőtökös kenyérhez hasonlóan, a kukoricás verzióba is Vegasztrománia oldalán futottam bele. Az eredmény kellemesen kukoricás, gyönyörű sárga, kell az ilyesmi ebben a szürke időben.

Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg kukoricadara
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 kocka friss élesztő
  • kb. 3 dl meleg víz

A hozzávalókat a víz kivételével a Rabszolga üstjébe teszem, bekapcsolom a dagasztó programot, majd apránként adagolom hozzá a vizet, amíg kellően rugalmas tésztát nem kapok. Végigvárom a dagasztó programot, majd kicsit átgyúrom, cipócskákat formázok és újra hagyom kelni. Nekem szépen "berepedt" magától a tészta, tetszett ez a minta, de ha szeretnétek, be lehet vágni. 220 fokon kb fél órát sült.

9 megjegyzés:

Andi írta...

Kérek egy szeletet....annyira guszta.
Annyira hiányzik....

mandy tarragon írta...

Biztosan kérsz? Mert adok szívesen...

nana írta...

:)

szepyke írta...

Hu, ez nagyon jól néz ki! Még jó, hogy ideértem..:)

mandy tarragon írta...

Szepyke: egy szeletet? Krémsajt?

szepyke írta...

Ó, köszönöm!:)

Te eszel velem, ezt lehet?
:)

Hogy bírod?

mandy tarragon írta...

Ezt lehet, persze, telepedjünk le és együnk :)
Egész jól bírom, de gyomrom rendetlenkedik pár napja, remélem elmúlik. :) Az tuti, hogy húsvét után egy pár hétig grillezett csirkemellen és salátán fogok élni :D

Ami írta...

Szép lett a kenyered, tetszik a recept is, kipróbálom! :)

mandy tarragon írta...

Remélem neked is jó lesz :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin