![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkSN02SHR1vLRNN92_RuyXtnc903mKgYz_M9TvYSd1Lleh7m7uitgFv7x0zhB5RYvD_RF4m4mgVJ79xBiz-pARSjbYfIWWE5CHVZMnDi6N6mkZaIYq8qmyCeUZ73xSwmUSy-H03SSl99cK/s320/DSC_4607.JPG)
A sütőtökös kenyérhez hasonlóan, a kukoricás verzióba is
Vegasztrománia oldalán futottam bele. Az eredmény kellemesen kukoricás, gyönyörű sárga, kell az ilyesmi ebben a szürke időben.
Hozzávalók:- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg kukoricadara
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál olaj
- 1 kocka friss élesztő
- kb. 3 dl meleg víz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCICyqIjsNxdvD63IQXu0vTMqeGVxBagCsuDIeCDhO09EQoZnhcfzIV93Qb3IZQhHAdRMjIFclCG0Wv5uLcJAfiealzZkzo36r1OMb-CuAxkk1O00uyWwG5kDk9dkl77kfuPSSm6Nxru0U/s320/DSC_4603.JPG)
A hozzávalókat a víz kivételével a Rabszolga üstjébe teszem, bekapcsolom a dagasztó programot, majd apránként adagolom hozzá a vizet, amíg kellően rugalmas tésztát nem kapok. Végigvárom a dagasztó programot, majd kicsit átgyúrom, cipócskákat formázok és újra hagyom kelni. Nekem szépen "berepedt" magától a tészta, tetszett ez a minta, de ha szeretnétek, be lehet vágni. 220 fokon kb fél órát sült.
Megjegyzések
Annyira hiányzik....
Te eszel velem, ezt lehet?
:)
Hogy bírod?
Egész jól bírom, de gyomrom rendetlenkedik pár napja, remélem elmúlik. :) Az tuti, hogy húsvét után egy pár hétig grillezett csirkemellen és salátán fogok élni :D