2010. február 9., kedd

Amerikai fánk

Maxtől vettem kölcsön a receptet, Superbowl nézéshez egyszerűen kellett valami édes, így aztán fánkokat készítettem :) Bár Á. szerint ez egyáltalán nem amerikai, még csak nem is hasonlít. Nem érdekes, finom, jó vaníliás, így aztán nem is kell rá öntet sem. A kép megint nem a legjobb, legközelebb magamra kötözöm az állványt. :)
Hozzávalók:
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 evőkanál cukor
  • 1 csomag friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 10-12 dkg rétesliszt
  • 40-42 dkg finomliszt
  • 1 vaníliarúd
  • 1 teáskanál só
  • olaj a sütéshez
Nem volt velem Rabszolga, úgyhogy kézzel készült a tészta. Az élesztőt felfuttattam a cukros tejben, aztán mindent alaposan összedolgoztam - figyelitek a vaníliamagocskákat a tésztában? -, aztán pihent kb. egy órát. Megint átgyúrtam, kiszaggattam a karikákat, hagytam kicsit állni, aztán kisütöttem olajban.

6 megjegyzés:

Andi írta...

Nekem teccc a kép is...a fánkokról nem is beszélve!

mandy tarragon írta...

Köszi Andi :)

DebiGabi írta...

Ma fánkos nap van
:)))

mandy tarragon írta...

Igen :)

szepyke írta...

Huha, ezek tényleg jól néznek ki!:))

mandy tarragon írta...

Az életben igazából sokkal szebbek, nem ennyire sötétek, mint a képen :)
És milyen finomak.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin