2010. február 12., péntek

Ananászos-fahéjas csirkeragu


Évekkel ezelőtt ettem már ilyet az akkori munkahelyemhez közeli étteremben. Finom, édes, fahéjas, csirkés, ragacsos szósszal. Gyorsan összedobható és már lehet is enni. Aki szereti a gyümölcs-hús párosítást, annak ez is ízleni fog.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 egész csirkemell
  • 1 darabolt ananászkonzerv
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál keményítő

A csirkemellet felkockázzuk, olajon megpirítjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor sózzuk, fahéjazzuk és mehet rá annyi víz, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Az ananászt levével együtt a húshoz adjuk, főzzük pár percig, amíg az ananász megpuhul. A keményítőt elkeverjük 2 dl vízben, majd ez is mehet a raguhoz. A keményítő pillanatok alatt összehúzza a szószt, ekkor el is készültünk, lehet tálalni.




5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Gyümölcs és hús: tuti kombó!

Csibe írta...

Szeretem a gyümis csirkét, ráadásul fahéjas, hmmm!

mandy tarragon írta...

:)

szepyke írta...

Ide kell, hogy írjam, hogy úgy szavaznék, de gőzöm sincs, és nincs olyan lehetőség...:))

mandy tarragon írta...

Vettem :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin