Ananászos-fahéjas csirkeragu
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlrrgfdrvBTA1WUVFA14QIheoki5464Z72zriMa4yKle_NvoZbegrwjncbb6EqwuAp5O8MFFGXV355CwL-_79CaXFzwAwZB94APXBmXmqMKIKQtEZY7mdg3h2o9GQwavWP-lWHi28j8B5c/s320/ananaszos.jpg)
Évekkel ezelőtt ettem már ilyet az akkori munkahelyemhez közeli étteremben. Finom, édes, fahéjas, csirkés, ragacsos szósszal. Gyorsan összedobható és már lehet is enni. Aki szereti a gyümölcs-hús párosítást, annak ez is ízleni fog.
Hozzávalók, 4 személyre:
A csirkemellet felkockázzuk, olajon megpirítjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor sózzuk, fahéjazzuk és mehet rá annyi víz, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Az ananászt levével együtt a húshoz adjuk, főzzük pár percig, amíg az ananász megpuhul. A keményítőt elkeverjük 2 dl vízben, majd ez is mehet a raguhoz. A keményítő pillanatok alatt összehúzza a szószt, ekkor el is készültünk, lehet tálalni.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 egész csirkemell
- 1 darabolt ananászkonzerv
- 1 teáskanál olaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál keményítő
- só
A csirkemellet felkockázzuk, olajon megpirítjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor sózzuk, fahéjazzuk és mehet rá annyi víz, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Az ananászt levével együtt a húshoz adjuk, főzzük pár percig, amíg az ananász megpuhul. A keményítőt elkeverjük 2 dl vízben, majd ez is mehet a raguhoz. A keményítő pillanatok alatt összehúzza a szószt, ekkor el is készültünk, lehet tálalni.
Megjegyzések