2010. február 10., szerda

Olívás rapid csiga


Rapid, mert nem kell vele sokat szórakozni, arra kell "csak" várni, amíg megsül. Ezt még itthon csináltam, amíg vártam reggel a "fuvarra". A leveles tésztát érdemes előző este levenni, és nyújtás előtt kicsit hagyni szobahőmérsékleten, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.

Hozzávalók:
  • 2 csomag leveles tészta - 2x500 g
  • 1 doboz krémsajt - 20 dkg
  • fél üveg zöld olívabogyó
  • oregánó
  • egy kis liszt a nyújtáshoz

A leveles tésztát kinyújtom, az olívabogyót felvágom és kikeverem a krémsajttal és az oregánóval, majd a masszával megkenem a tésztát, feltekerem és mehet a sütőbe. Mondtam, hogy gyors.

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Nyami, ez szuper jó! Hipp-hopp finomság!

szepyke írta...

Tényleg jóóóóóó!:)
És gyors. Szeretem az olyan kajákat, ami miatt nem kell beszorulni a konyhába!:)

mandy tarragon írta...

Már ezért megéri tartani otthon leveles tésztát :)

Andi írta...

De guszták.....nekünk nincs leveles tésztánk... :-(
Most vettem bolti kakaós csigát....4 db-ot 800 ft-ért :-( Még csak nem is finom.
Kár hogy nem tudunk cserélni. :-)
Mármint Nekem, neked nem kár....:-)

Csibe írta...

Milyen szép kis csigabigák!

mandy tarragon írta...

Andi: nem is gyártanak? Ez szomorú, pedig biztosan meg lehetne gluténmentesen is oldani...

Csibe: köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin