Káposztás cvekedli


Megint alap dolog, de annál finomabb. Elég sok húst szoktunk enni egyébként - férfiember nem lakik jól zöldséggel alapon -, viszont most böjtölök - férfiember nem -, úgyhogy leporoltam pár régi receptet. A káposztás tészta nagyon egyszerű dolog: egy kis fej káposztát lereszelünk - én féltem az ujjam, úgyhogy robotgépben ledaráltam -, kevés olajon megpirítjuk, öntünk alá egy kis vizet és puhára pároljuk egy kis őrölt fekete borssal. Ehhez a mennyiséghez kb. fél kiló tészta kell még, sós vízben puhára főzve. Összekeverjük és kész is. Én cukorral megszórva szeretem :)

Megjegyzések

Moha üzenete…
Én tejföllel és sóval,borssal:) Jöhet!
Fehérnyúl üzenete…
Imádom:):):) Habár nálam inkább tésztás káposzta szokott lenni. Mohával értek egyet. Sok borssal szeretem. Szerelmi bánatkor mehet rá egy kis piritott szalonna és tejföl is:):):)
mandy tarragon üzenete…
Hm, tejföllel még nem próbáltam. Na, majd most :)
Notburga üzenete…
Érdekes én is ma föztem. A cukrot karamellizálom az olajon, aztán jöhet rá a káposzta. Egyébként még a végén is cukrozom az egészet. Ez még a gyerekkoromból maradt szokás ;-)
mandy tarragon üzenete…
Jól hangzik ez a karamellizálás. Legközelebb kipróbálom így is.
szepyke üzenete…
Én sehogy nem szeretem. És halkan árulom csak el, hogy még soha nem ettem... Nem tetszik az illata, ezért nem kívánom..:))) De öregszem, még bármi jöhet!:)
mandy tarragon üzenete…
Lehet, hogy csak meg kellene kóstolnod :)

Népszerű bejegyzések