2010. február 23., kedd

Csőben sült ceruzabab


Bocsi, most nem lesz mindennap recept, mert egyrészt kicsit ötven felé áll a fejem, másrészt meg nem is vagyok mindig "saját-konyha" közelben :) Ma reggel készült a gyors ebéd, csőben sült ceruzabab. Finom volt, jó volt, megettem, végre valami más. Nem néz ki jól, de higgyétek el, finom, csak hát forrón így szétterül.

Hozzávalók:
  • 1 csomag fagyasztott ceruzabab - kb. 500 g
  • 3 kanál vaj
  • 3 kanál liszt
  • 3 dl tej
  • sóbors
  • szerecsendió
  • egy marék reszelt sajt

A sütőt előmelegítem, a babot beleszórom egy tepsibe, majd mehet be a sütőbe kicsit melegedni. Addig elkészítem a besamelt: a vajat felolvasztom, mehet bele a liszt, kicsit lepirítom, só, bors, szerecsendió, majd apránként adagolva a tejet lassú tűzön főzve sima, sűrű szószt kell kapni. Ezt ráborítom a zöldbabra, megszórom sajttal, vissza a sütőbe, kb. 20 perc kell még neki, amíg megpirul a sajt.
A képen lévőhöz kicsit sok lett a besamel (5 dl tejből), úgyhogy lecsökkentettem kicsit a mennyiséget a receptben :)

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Ezt én hogy nem láttam?? Hát, ez brutál finom lehet!:)

mandy tarragon írta...

Tényleg nagyon finom :) Bár, ennyi besamel azért nem kell rá :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin