Babos paradicsomsaláta


Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert pár hónapja nyílt egy fantasztikus zöldséges a Karácsony Sándor utcánál, kb. 15 perc sétára tőlünk. Nagyon friss dolgaik vannak, egészen jó áron, legtöbbje magyar. Van például tojás 27 forintért, zsenge lilás fokhagyma, fehér padlizsán - a lila árában -, és például sárga paradicsom. A nagybevásárláskor elcsábultam, vettem a sárga és a piros paradicsomból is, hogy aztán készíthessek valami jó kis paradicsomos ételt. Egy gyorsan összedobható színes saláta mellett döntöttem, amit akár pirítóssal is lehet enni :)

Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 3 db piros paradicsom
  • 3 db sárga paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 konzerv fehérbab
  • friss oregánó
  • bors

A fehérbabot csepegtessük le. A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk kis kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk négybe, majd vágjuk a lehető legvékonyabbra. Az oregánót tépkedjük kis darabokra. Keverjünk mindent össze egy nagy tálban, majd borsozzuk meg. Sózni közvetlenül tálalás előtt sózzuk, hogy ne essen össze.

Megjegyzések

Bianka üzenete…
Nagyon guszta
Lilla üzenete…
tök jó. a paradicsomnak a magjait beleraktad?

nekem van sárga balkonparadicsom az erkélyen. persze még totál éretlen. :-(. legnagyobb döbbenetemre a palánta pontosan ugyanannyiba került mint a sima piros balkonparadicsom.
mandy tarragon üzenete…
Bianka: köszi :)

Lilla: beleraktam, nem szoktam kiszedni :) De van már pár darab, azokból lehet, hogy félre teszem majd a magokat.

Nekem idén nem jött be a paradicsombiznisz, nem szerették ezt az időjárást :(

Amikor a zöldségestől megkérdeztem, hogy egy árban van-e a pirossal a sárga, a srác visszakérdezett, hogy "miért ne lenne?" :)
Névtelen üzenete…
Fú de guszta. Várom már, hogy legyen a kertben paradicsom, terveim vannak vele. Nekünk is van sárga, de az ilyen kis pici és kicsit hosszúkás. De ízre nagyon fini édes :)
mandy tarragon üzenete…
Szuper lehet a saját paradicsom :)
Névtelen üzenete…
Fú de még mennyire :)
Ha szeretnéd, tehetek el magot, és akkor nevelhetsz majd ládában :)
mandy tarragon üzenete…
De aranyos vagy, megtennéd? Bár úgy néz ki idén se lesz szerencsém a paradicsommal, de majd egyszer csak sikerülnie kell :)
Névtelen üzenete…
Persze, csak szólj majd még, mert elfelejtem :D
mandy tarragon üzenete…
Igyekszem nem elfelejteni :)

Népszerű bejegyzések