Rebarbarás epres morzsa 1.0






Még egy indok arra, hogy miért kell előre kipróbálni a recepteket :) A recept ugyanis a Nélkülözhetetlen Receptek című könyvből van. Eleve baromi sok volt a cukor a receptben - gondolom, mert az eredetiben csak rebarbara volt -, ezt csökkentettem. Aztán gyanús volt, hogy kevés lesz ez a morzsa a gyümölcshöz... Igazam is lett, legközelebb dupla adag morzsából fogom csinálni. Balázsnak nagyon ízlett, nekem elég tömény volt, esetleg egy adag vaníliafagyival lehetett volna javítani rajta :) Ezzel elhasználtam az utolsó adag rebarbarámat, 2.0-ás verzió majd akkor lesz, ha tudok újra szerezni.





Hozzávalók, 24 cm-es formához:
A gyümölcshöz:
  • 4 szál rebarbara
  • 40 dkg eper
  • 10 dkg cukor

A morzsához:
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 9 dkg finomliszt
  • 10 db amaretti öszetörve
Először is melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ezután készítsük elő a gyümölcsöt. Az epret mossuk meg, daraboljuk fel. A rebarbarát hámozzuk, vágjuk vastagabb szeletekre, keverjük el a cukorral. Amikor eresztett egy kis levet, akkor pároljuk addig, amíg meg nem puhul, ez pár perc alatt megvan :) Vegyük le a tűzről, keverjük el vele az epret, majd öntsük a forma aljára.

A morzsához morzsoljuk el a lisztet a hideg vajjal, majd keverjük bele a cukrot és az összetört amarettit. Amikor jól összekevertük, akkor mehet a gyümölcsre.

Toljuk a meleg sütőbe, és addig süssük, amíg a morzsa meg nem pirul. Nagyon szaftos süteményt kapunk, nagyobb evőkanállal adagoljuk a tányérokra, esetleg egy-egy gombóc vaníliafagyi társaságában.

Megjegyzések

Belly üzenete…
Ez a rebarbara egyre jobban tetszik,ám fájdalom itt nem kapható.

Kicsit elloptam a morzsából:-){sajnos így sem tudom milyen az íze,de a látvány szuper!}
mandy tarragon üzenete…
Én már ott tartok, hogy ültettem otthon anyukám kertjébe, hátha onnan lehet majd szüretelni jövőre :)
Piacon a nénik nem biztattak, hogy lesz még... rossz az idő... :((

Szívesen adok a morzsából, vidd csak :)Ízre kicsit savanykásabb, mint az eper, inkább azt mondanám, hogy kiemeli az ízét :)
Andi üzenete…
Micsoda színe van, nagyszerű lehet....Én se kapok sehol rebarbarát... :-(
Moha üzenete…
Nagyon szép lett! Gyönyörű a sütőtálad is!
Névtelen üzenete…
Nagyon szép és még annál is gusztább :)
Én is akartam csinálni belőle valamit, de barátoméknál elvitte a Séd amikor kiáradt :( A piacra meg nem jutok ki mostanában, mióta 4 órában dolgozok :(
mandy tarragon üzenete…
Andi: köszi :) Rebarbarában még reménykedjünk, hátha...

Moha: köszi :)

araniel: :(
Csibe üzenete…
Nagyon guszta! Mi is szeretjük a morzsás gyümit :) rebarbarát továbbra sem kapok...de a hegyen anyu ültetett, meglátjuk mi lesz belőle :)

Népszerű bejegyzések