Brokkoli krémleves
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioSM2oY_ndo_o4GBZ7GPPrGIBRduEwx2yEqwxPmcHzhLPRzhSHcDC53hx0bol7n7LlMBMjnf0r1l5hru0pkLhgUmAISlL7O34yBTsUxHD4OMkDWM7hDjlK4Lnsdo5Rfmzq6IywwkUYtEtq/s320/brokkolileves.jpg)
Már említettem, rajtam kívül senki nem eszi nálunk a brokkolit. Hétvégén egyedül voltam, zöldségleveses napokat tartottam - nem fogyókúra, csak jól esett -, a Sparban pedig olcsó és szép volt a brokkoli, szóval, jöhetett a brokkoli krémleves. A tetejére pirított mandula, alul a zöld, krémes leves. Bárki is találta fel a brokkolit, köszönet érte. :)
Hozzávalók, 4 személyre:
- 50 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes méretű krumpli
- zöldségleves vagy zöldségleves kocka
- só
- bors
- 2 dl tejszín
- mandulaforgács
A brokkoliról leszedjük a rózsákat, a nagyobbakat félbe vagy négybe vágjuk. A torzsáját is felhasználjuk, a fás részeit hámozzuk le róla, aztán vágjuk fel. A krumplit szintén hámozzuk, daraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, mehet rá a brokkoli és a krumpli, aztán öntsük fel az egészet a zöldséglevessel vagy zöldségleves kocka és víz keverékével. Főzzük puhára a zöldségeket, de próbáljuk meg megőrizni a zöld színt. :)
Turmixoljuk, jöhet bele a tejszín, forraljunk rajta egyet, és jöhet is rá a pirított mandulaforgács.
Turmixoljuk, jöhet bele a tejszín, forraljunk rajta egyet, és jöhet is rá a pirított mandulaforgács.
Megjegyzések