Kukoricás kenyér


A sütőtökös kenyérhez hasonlóan, a kukoricás verzióba is Vegasztrománia oldalán futottam bele. Az eredmény kellemesen kukoricás, gyönyörű sárga, kell az ilyesmi ebben a szürke időben.

Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg kukoricadara
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 kocka friss élesztő
  • kb. 3 dl meleg víz

A hozzávalókat a víz kivételével a Rabszolga üstjébe teszem, bekapcsolom a dagasztó programot, majd apránként adagolom hozzá a vizet, amíg kellően rugalmas tésztát nem kapok. Végigvárom a dagasztó programot, majd kicsit átgyúrom, cipócskákat formázok és újra hagyom kelni. Nekem szépen "berepedt" magától a tészta, tetszett ez a minta, de ha szeretnétek, be lehet vágni. 220 fokon kb fél órát sült.

Megjegyzések

Andi üzenete…
Kérek egy szeletet....annyira guszta.
Annyira hiányzik....
mandy tarragon üzenete…
Biztosan kérsz? Mert adok szívesen...
szepyke üzenete…
Hu, ez nagyon jól néz ki! Még jó, hogy ideértem..:)
mandy tarragon üzenete…
Szepyke: egy szeletet? Krémsajt?
szepyke üzenete…
Ó, köszönöm!:)

Te eszel velem, ezt lehet?
:)

Hogy bírod?
mandy tarragon üzenete…
Ezt lehet, persze, telepedjünk le és együnk :)
Egész jól bírom, de gyomrom rendetlenkedik pár napja, remélem elmúlik. :) Az tuti, hogy húsvét után egy pár hétig grillezett csirkemellen és salátán fogok élni :D
Ami üzenete…
Szép lett a kenyered, tetszik a recept is, kipróbálom! :)
mandy tarragon üzenete…
Remélem neked is jó lesz :)

Népszerű bejegyzések