Fájó szemmel...

Péntek estére mozizást terveztünk, a Lurdyban égettük ki a szemünket este hattól reggel hatig. Láttunk közepes, borzalmas és jó filmeket, kinek mi volt a preferencia. Természetesen nyitás előtt ott voltunk jóval, viszont a 3D-s terem - ahogy várható volt - jó előre betelt. Úgyhogy kihagytuk az Így neveld a sárkányodat - Borsi, Józsi meg én már láttuk, Balázsnak lett volna újdonság. Aranyos film egyébként, nagyon régen láttam ilyen jó rajzfilmet , kisgyerekeseknek ajánlom -, helyette megnéztük a Daybreakers - Vámpírok korát. Mit mondjak, vicces volt, ahogy a twilightfan 16 évesek beültek rá és nem azt kapták, amit vártak. Komolyan, a trailert se nézték meg?! Ez is vámpírfilm, Edward a főszereplő - miért ennyire különleges az Edward név, fogalmam sincs... Először nevettek, aztán sikítottak, végül feladták. Nekem tetszett egyébként, olyan pengésen hentelnek benne, bár nem spriccelik a művért a második percben az ember képébe :) Később bepótolták a hiányosságot. Röviden annyit a filmről, hogy egy olyan világban játszódik, ahol már szinte mindenki vámpír, az embereket pedig vadásszák, hogy legyen elég vér a népesség fenntartásához. Itt jön a képbe Edward (Ethan Hawk), aki egy vérbankban dolgozik egy olyan pótszeren, ami ki tudná váltani a vért, ezzel megszüntetve az éhezést. Edward azonban sokkal többet talál a pótszernél: gyógymódot. Ez volt a jó film.
Innen futás a 3D terembe, ezúttal befértünk. Avatar. Ezt is láttuk már, de ugye miért ne nézhetnénk még egy kis CGI erdőt? Nem vagyok nagy véleménnyel a filmről, igazából szerintem elég unalmas, de a látvány nagyon jó. Mondjuk az első sor széléről nem annyira jó, de élvezhető. A film szép, a történet nem valami eredeti - katona beépül a bennszülöttek közé, aztán rájön, hogy ők a jók és melléjük áll a gonoszgonosz katonák ellen -, nekem kicsit vicces, hogy pont egy amerikai papol arról, hogy csúnya dolog bemenni mások országába és elvenni a természeti kincseiket... Persze, az amerikai közönségnek biztosan megvolt az elégtétel érzés a végén, hogy a kékmacskaemberek elzavarták a rákba a gonoszgonosz embereket, aztán boldogan éltek, amíg rájuk nem dobtak egy atombombát az Űrből meg nem haltak. Aztán meg beültek a benzinzabáló autójukba, és nyilván nem érdekelte őket, hogy honnan is van a kőolaj... Mindegy, én ilyen borzalmas vagyok, ne is hallgassatok rám :)
Itt volt egy kis szünet, aztán meg szerettük volna nézni a Törvénytisztelő polgárt, persze már nem fértünk be, úgyhogy a Pokoli édenkert mellett döntöttünk. Nekem ez egy erős közepes, szerintem csavaros, fordulatos, a fiúk utálták :) Itt is voltak 16 évesek, akik nem nézték meg a trailert... Ki is mentek a film közepén, amikor elkezdődtek a kemény dolgok. Öklendezve. Tuti, hogy velem van a baj, biztosan sok CSI-t néztem, hogy ilyen magas az ingerküszöböm, és kibírom, ha valakit lelőnek a filmben... A film Hawaii-n játszódik, ahol a festői környezetben gyilkosok garázdálkodnak, nászutasokra szakosodva. Nem akarom lelőni a poént, úgyhogy egyelőre ennyi.
Utolsó film a Brooklyn mélyén volt. Sorba álltunk, bementünk, beültünk az utolsó előtti sorba és: nem láttuk a vásznat! Basszus, ez a terem legalább háromszor akkora volt, mint a 3D-s terem., négyszer akkora mint az összes többi. ÉS: egész éjjel a Brooklyn mélyén ment... Értem én, hogy ha valami olyan filmet tesznek ide, amivel tele lenne a terem, akkor a többibe nem menne senki, de basszus... Ott áll 200 ember a folyosón, mert nem fér be a jó filmekre, ez a terem meg itt áll üresen!? Basszus...
A film egy szóval borzalmas volt. Fuck-fuck-motherfucker-bumm-bumm-fuck-fuck... és így ismételve, végig... Mondjuk azt, hogy arra jó volt, hogy nem kellett a hidegben várni a HÉV-et, mert mire vége lett, már reggel fél hét volt, és járt minden.
Hát, ilyen volt a Mozifanatikusok Éjszakája. Tetszett, jó volt, de nem valószínű, hogy jövőre is megyünk. Talán, ha igazán jó filmek lesznek...

Megjegyzések

Murphy üzenete…
Az utolsó film leírásán jót röhögtem. :)
szepyke üzenete…
Akkor azért volt tegnap akkora tömeg...
Tegnap délután a Lurdyban belefutottam egy több kilométeres sorba, ami a mozihoz állt...
Anyám, Te is ott álltál valahol??
Jesszusom, mennyien voltak...
mandy tarragon üzenete…
Murphy: és az a szomorú, hogy pont ilyen volt :S

Szepyke: igen, ott voltunk. Egyébként meglepően gyorsan haladt a sor, szinte folyamatosan mentünk, kb 5 perc alatt eljutottunk a bejárattól a beengedő emberekig. Tényleg rengetegen voltak... És az a hihetetlen, hogy még a hajnali négyes vetítésen is sokan voltak.

Népszerű bejegyzések