Kakaós perec


Nem ez lesz életem kedvenc receptje, meg kell mondjam. Otthon voltam, ettem volna valami apró sütit. Lapozgattam a szakácskönyveket, hogy mit is kellene csinálni, amikor egy Ráma receptes füzetben megtaláltam a csokis bécsi perec receptjét. Gondolom a sütővel volt a baj, de ahelyett, hogy úgy maradt volna, szép perecalakban, ahogy behajtogattam, szétterült mint a ... na, mindegy, szóval szétterült, úgyhogy a csokival bevonást már kihagytam. Erre is él az örök mondás: ronda, de finom.

Hozzávalók:
  • 33 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás sárgája

A hozzávalókból gyorsan tésztát gyúrunk, elég keménynek kell lennie, és az lenne a cél, hogy a margarin ne nagyon olvadjon meg. Ezután mehet a hűtőbe, legalább egy órát. A tésztát hüvelykujjnyi darabokra szaggatjuk és addig sodorgatjuk, amíg ceruzavékony nem lesz. Ekkor összetekerjük perec alakúra, majd mehet a sütőbe 210 fokon 10 percre. Kihűlés után lehet is fogyasztani :)

Megjegyzések

jókaja üzenete…
Lehet, hogy Te szebbet akartál, de nagyon mutatós ez a duplacsavaros perec.
Moha üzenete…
Mandy az a tapasztalatom,hogy a rama füzet képei és receptjei nincsenek köszönőviszonyban egymással. Ettől ez még jó lett.
mandy tarragon üzenete…
Jókaja: köszi :)

Moha: hát igen, ez az "eredeti" képhez képest olyan, mintha rátaposott volna egy elefánt :D Megint eszembe jutott a nő a Julie&Juliaból, amikor Julia kérdezi tőle, hogy mennyi ideig tartott megcsinálni az összes receptet. Erre a nő: "Jaj, hát az nagyon sok recept volt, elég sokat nem próbáltam ki"
Lehet, hogy ezzel is így volt :)
szepyke üzenete…
Mandy, hát nem tudod, hogy az újságok, könyvek, füzetkék nem mindig szavahihetőek?:)
Nálam már a szakácsok könyve is megbukott!:)
mandy tarragon üzenete…
Olyan, de olyan naív kislány tudok néha lenni... :)

Népszerű bejegyzések