2010. április 17., szombat

Tavaszi madársaláta

Nagybevásárlást tartottunk, és mit ad Isten, az egész zöldség-gyümölcs osztály le volt árazva. Ráadásul fogalmam sincs miért, mert minden nagyon szép és friss volt. Így került a kosárba egy doboz madársaláta, pár szép alma, egy csomó szép piros retek - puha és édes -, uborka és jégsaláta. A madársalátából készítettem egy salátát az ebéd mellé.

Hozzávalók:
  • 1 doboz madársaláta - galambbegy, ha valaki így ismeri
  • 1 csomó retek - kicsi, édes darabokból jó
  • 1 marék dió
  • 1 piros alma
  • 1/2 citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors

A madársalátát megmostam, elrendeztem, hogy kicsit száradjon. A retket és az almát felszeleteltem, a diót durvára vágtam, mindent alaposan összekevertem a madársalátával. Az öntethez a citromlevet összekevertem az olívaolajjal, sóztam, borsoztam, összeforgattam vele a salátát és már készen is volt.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin