2010. április 15., csütörtök

Mandulás marshmallow avagy pillecukor


Hoppá, hoppá, mi bújt el itt a sok piszkozat között?! Hát a mandulás pillecukrom :) A recept Mohától van, aki Wise Ladytől vette át. Az édesség a születésnapi bulimra készült, akkor is kaptam lencsevégre, csak valahogy elkeveredett :)
A legnagyobb kihívás nekem az volt, hogy kikaparjam a guzmit abból az edényből, amiben felvertem, mert mindig a kezemre tapadt, de egyébként ment, mint a karikacsapás :)

Hozzávalók:
  • 150 gramm cukor
  • 50 ml víz
  • 1 evőkanál méz
  • 8 gramm zselatin + 3 evőkanál víz
  • csipet só
  • 1 zöld mandulaaroma

hempergetni:
  • 1 evőkanál étkezési keményítő + 1 evőkanál porcukor
16x16 centis tepsi, kibélelve folpackkal, lekenve olajjal

A cukrot felfőzzük a vízzel, sóval, mézzel, amíg teljesen el nem olvad. Én ebbe tettem az aromát is. A zselatint elkevertem a 3 evőkanál meleg vízzel, beletettem egy keverőtálba és elkezdtem felveretni. Ebbe csorgattam a meleg cukorszirupot, és addig vertem, egyre nagyobb fokozaton, amíg szép nagy nem lett. Ekkor átkapartam az előkészített tepsibe, elsimítottam a tetejét és hagytam állni pár órát.
Kivettem, lehúztam róla a fóliát, ollóval felvágtam, meghempergettem a keményítő és a porcukor keverékében és már kész is lett.

6 megjegyzés:

szepyke írta...

Jaj, de csudi szép zöld!:))))

Csibe írta...

De jóóóó! Valahol nekem is van receptem, még nem próbáltam, de meghoztad a kedvem :)

mandy tarragon írta...

Szepyke: és milyen mandulás, hmm...

Csibe: :) dejó, kíváncsi vagyok, neked hogy sikerül.

Moha írta...

Ó a jó kis Shrek cukor! Azért próbáld ki igazi gyümölcs levével is, egészen más dimenzió lesz! Nálunk az jött be igazán.

mandy tarragon írta...

Majd ha lesz málnám a bokron :) Addigra talán ráveszem magam, hogy újra maszatos legyek :D

Andi/cuki írta...

Ügyi vagy,hát maszatolás tényleg volt vele.:-)) De én málnaszörpöt raktam hozzá,úgy is fini volt!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin