2010. április 18., vasárnap

Kókuszos csirkeragu


Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 1 egész csirkemell
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál keményítő - ez el is maradhat, de én szeretem, ha "tart" a szósz

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a csirkemellet szintén felszeleteljük. Én most kockára vágtam, de lehet nyugodtan csíkozni is. A hagymát az olajon megpároljuk, a húst hozzáadjuk, addig pirítgatjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor mehet hozzá a kókuszreszelék, annak is adunk egy kis színt, sózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt és készre forraljuk. Curry-s rizzsel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin