Medvehagyma krémleves


Gordon Ramsay vízitorma levese nyomán készítettem el ezt a levest. A F wordot néztem, és az első pár adás egyikében mutatja meg, hogyan is kell ezt csinálni. Pillanatok alatt megvan, viszont elég intenzív az íze, úgyhogy ha kicsit kevésbé hagymásan szeretitek, akkor tegyetek bele több krumplit :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 közepes méretű krumpli
  • 2 nagy csokor medvehagyma
  • 1,5 liter alaplé vagy 1 zöldségleves kocka
  • bors
A krumplit megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk, hogy gyorsan megfőjön. A vajat olvasszuk meg egy lábosban, dobjuk rá a durvára vágott medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, legyünk rá tetőt, hogy gyorsan megfonnyadjon. Ekkor mehet hozzá a krumpli és az alaplé. Nem kell neki sok idő, amikor a krumpli puha, akkor készen is van. Turmixoljuk és már lehet is tálalni :)

Megjegyzések

Chef Viki üzenete…
Vagyok ám olyan sárga irigy a temérdek medvehagymádtól, de olyan :-))
mandy tarragon üzenete…
Irány a piac, Viki :) Holnap megyek én is utánpótlásért.
Csibe üzenete…
Milyen szép színe van!
Andi üzenete…
Gyere nézz be hozzám!
mandy tarragon üzenete…
Csibe: még ennél is kicsit zöldebb :)

Andi: szaladok :)

Népszerű bejegyzések