2010. április 6., kedd

Medvehagyma krémleves


Gordon Ramsay vízitorma levese nyomán készítettem el ezt a levest. A F wordot néztem, és az első pár adás egyikében mutatja meg, hogyan is kell ezt csinálni. Pillanatok alatt megvan, viszont elég intenzív az íze, úgyhogy ha kicsit kevésbé hagymásan szeretitek, akkor tegyetek bele több krumplit :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 közepes méretű krumpli
  • 2 nagy csokor medvehagyma
  • 1,5 liter alaplé vagy 1 zöldségleves kocka
  • bors
A krumplit megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk, hogy gyorsan megfőjön. A vajat olvasszuk meg egy lábosban, dobjuk rá a durvára vágott medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, legyünk rá tetőt, hogy gyorsan megfonnyadjon. Ekkor mehet hozzá a krumpli és az alaplé. Nem kell neki sok idő, amikor a krumpli puha, akkor készen is van. Turmixoljuk és már lehet is tálalni :)

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Vagyok ám olyan sárga irigy a temérdek medvehagymádtól, de olyan :-))

mandy tarragon írta...

Irány a piac, Viki :) Holnap megyek én is utánpótlásért.

Csibe írta...

Milyen szép színe van!

Andi írta...

Gyere nézz be hozzám!

mandy tarragon írta...

Csibe: még ennél is kicsit zöldebb :)

Andi: szaladok :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin