Halálnak halálával


"Az öreg király egy szép napon ígyen szóla három fiához: - Menjetek, vágjátok le a tüzet okádó sárkány hét fejét! Füstöljétek ki a pokolból az ördögöt és térítsétek igaz hitre! Legvégül pedig hintsétek a lábam elé az ég csillagait! Aki nem állja ki a próbát: halálnak halálával hal! A fiúk elképedének apjuk óhaján, csak a kisebbik királyfi vigyora vala: - Egy szó, mint száz apám! Azt kívánod tehát, hogy legyünk zsaruk?!"

Shanon Bogle, alias Pikírt - Fable többi nőalakjához hasonlóan - kemény csaj, kihalóban van, mint a dinoszaurusz. A regény elég sötéten kezdődik, ugyanis egy "csúfnévnapi" buli után Pikírt társát és legjobb barátnőjét megölik. Az események több szálon futnak, Pikírt pedig levakarhatatlan. Közben azért neki is akadnak gondjai, főként egy rendkívül érdeklődő szomszéddal, aki képes szó szerint is lebontani a köztük lévő falakat...
Nem mondanám, hogy rossz volt a könyv, de nem ez lesz a kedvenc könyvem Fable-től. A főhősnő nekem most egy kicsit közelebb áll egy pitbullhoz, mint ahogyan azt aranyosnak tartom, de hát, ez van. A történet mozgalmas, csak egy kicsit "sötét" az én lelki világomnak, de remek film lenne belőle :)
Ha valaki kedvet kapott hozzá, akkor antikváriumban tessék keresni, vagy bombázni a Kiadót, hogy jelentkezzenek egy újabb kiadással :)

Így a végére jönne még egy (két) szolgálati közlemény is: kicsivel több, mint egy hónap és jön Fable új könyve, a Csontfuvola, jövő hét hétfőn pedig jön A Halál zsoldjában 3. kiadása!

Megjegyzések

Milene üzenete…
Szívemből beszélsz! Nekem sem ez a kedvencem tőle. Olvasható, de van ennél sokkal jobb könyve is:)
Andi/cuki üzenete…
Halkirálynő!:-))
mandy tarragon üzenete…
citromfű: jól van akkor, azt hittem kövezni fognak :)

Andi/cuki: már alig várom :)

Népszerű bejegyzések