2010. április 27., kedd

Sült rizspuding


Annyit beszélgettünk a szakácsfáklyáról a napokban, hogy gondoltam, mégiscsak illene lassan fogyasztani belőle némi gázt. Kellett valami jó kis recept, elsőre persze a créme brülée ugrott be, de most valami mást szerettem volna. Már hónapok óta nézegetem a városban meg a különböző oldalakon a sült tejberizst, úgyhogy gondoltam, itt az ideje, hogy elkészítsem én is. Lángszórókat előkészíteni, pirózás következik :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 5 dkg rizs
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaníliával illatosított kristálycukor
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • barnacukor a tetejére

A tejet és a tejszínt összemelegítjük, majd beletesszük a rizst, a fahéjat és a szerecsendiót, majd egy egész kicsi sót - ez kihozza az édes ízeket. A cukrot én majdnem a legvégén szoktam hozzáadni, hogy éppen felolvadjon. Ha nincs kéznél vaníliával illatosított cukrod - ami egyébként egy üveg kristálycukor, amiben az ember a kikapart vaníliarudakat tárolja -, akkor használj sima cukrot és egy kis vanília aromát. Amikor a tejberizs megfőtt, tűzálló formába kanalazzuk. A tetejét megszórjuk barnacukorral, majd a szakácsfályjával ráolvasztjuk a cukrot, elég sötét lesz az eredmény, ne ijedjünk meg :) Ha kihűlt, lehet tálalni.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű de rég keresek egy ilyen receptet. Csodálatos

mandy tarragon írta...

:)

Csibe írta...

Nagyon tetszik!

mandy tarragon írta...

Köszi :)

Andi írta...

Köszi viszem én is! Tetszik, nagyon!!!:-)

mandy tarragon írta...

Vidd, remélem ízleni fog :)

Petró-Lengyel Zsuzsanna Nóra írta...

Hát ez igen jól néz ki :)

mandy tarragon írta...

köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin