2010. április 24., szombat

Palermói csirkeragu


Ismét egy "piaci" recept. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkahelyem biztosítja számunkra a meleg étkezést játékpénz formájában, a piac pedig 10 percre van, úgyhogy ott szoktunk ebédelni. A felhozatal változatos minőség tekintetében, van egy hely, ahol még nem ettünk rosszat, úgyhogy legtöbbször náluk eszünk. A hétfői menün szerepelt náluk a palermói csirkeragu, a kiszolgáló hölgy nagyon kedvesen elmondta, hogy hogyan is készült, megkóstoltam és nagyon ízlett. Íme az én verzióm.

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 3 db fél csirkemell filé (~50 dkg)
  • 1 póréhagyma, vastagabb szeletekre vágva
  • 3 szál újhagyma - lehet egy vöröshagyma is, de nekem ez volt itthon
  • 2 paradicsom, nagyobb darabokra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 evőkanál kacsazsír - lehet olaj is, kinek mi jön be
  • 1,5 pohár fehérbor

Az újhagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, ez lesz a ragu alapja. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot feldaraboljuk. Először az alapot készítjük el: a zsírt felolvasztjuk, az újhagymát és a fokhagymát kis lángon megfonnyasztjuk. Erre jöhet a csirke, nagy lángon addig pirítjuk, amíg kap egy kis színt. Só, bors, lángot vissza, fehérbor, fedő mehet rá, és addig főzzük, amíg a csirke félig megpuhul. Ekkor jön rá a paradicsom és a póréhagyma, amikor ezek megpuhulnak, addigra készre fő a csirke is, lehet tálalni :)

3 megjegyzés:

Ami írta...

Tyű, ez igencsak gusztusos! :)
Elfogadnám szombati ebédnek!
Kérhetek?

Bianka írta...

Csatlakoznom kell Amihoz ez nagyon jó és jöhetne a kajafutár :)))

mandy tarragon írta...

Nyissátok az ablakot, repül az ebéd :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin