2010. április 25., vasárnap

Spárgakrémleves

Igen, igen, megint krémleves :) Most épp egy halványzöld, spárgából. Nagyon szeretem a spárgát, bár csak pár éve ismerkedtünk össze. Ez is egy olyan növény, amit kiskoromban még csak nem is láttam, nem hogy kóstoltam volna. Gyorsan barátságot kötöttünk, köszönhetően annak, hogy nagyon hasonlít az íze a zsenge zöldborsóra. Nem ragozom tovább, jöjjön a recept :)

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 25 dkg zöld spárga
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 leveskocka, vagy 1 l alaplé
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejszín

A spárga fás részét levágjuk, ha szükséges, akkor a spárgát meghámozzuk, kb 1 centis darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, só, bors, mehet rá a spárga és az alaplé. Amikor a spárga megpuhult, leturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt és még egyet forralunk rajta. Pirított spárgafejekkel, esetleg levesgyönggyel, kenyérkockával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin