2010. április 3., szombat

Medvehagyma pesto

Látjátok milyen zöld? Imádom :) Selectfood adta az ötletet, mindössze annyit változtattam az összetételen, hogy fenyőmag helyett diót használtam. Vegyünk tehát egy aprítógépet, egy nagy csokor medvehagymát, egy marék diót, kb. 1 dl olívaolajat, sót, borsot és egy nagy marék parmezánt. Nyomjuk meg a gombot és daráljuk addig, amíg egy ilyen szép, homogén masszát nem kapunk :)
Használhatjuk tésztára, húsokhoz, de van egy kis kísérleti projektem, amit majd nemsokára megmutatok nektek is.

8 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Kellemes Húsvétot kívánok!:-))

selectfood írta...

Szia! Látom elkészült! Milyen lett dióval?

szepyke írta...

Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!
Imádom a medvehagymás cuccaidat!:)

mandy tarragon írta...

Andi/cuki: köszönöm, viszont :)

Selectfood: nagyon finom, érezni benne a dió ízét is, először azt gondoltam, hogy el fogja nyomni a hagyma, de nem :)

Szepyke: köszönöm, viszont és köszönöm :)

Adri írta...

Nagyon szép!
Kíváncsian várom a kísérleti projektet! :)

mandy tarragon írta...

Köszi :) Hamarosan jön a projekt eredménye is.

Ami írta...

Ma én is készítettem medvehagymás pestot :) - csak én mandulával nyomtam, meg kevés földimogyoró olajjal.

mandy tarragon írta...

Hm, ez is jól hangzik :) Földimogyoró olajat még soha nem próbáltam, de most kíváncsivá tettél.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin