Málnás sajttorta sütés nélkül


Ha még azt is hozzátenném, hogy pezsgőspohárban tálalva, akkor jó eséllyel pályáznék a világ leghosszabb desszertneve címre. Kaptam Ilditől sok-sok fagyasztott málnát, ami alig várta, hogy kezdjek vele valamit. A valami címszó alatt édességre gondoltam - a fagyasztott gyümölcsöknek van egy olyan rossz tulajdonságuk, hogy olvadás után összeplöttyednek -, valami krémesre. Az egyszerű sajttorta viszont most túl macerásnak tűnt nekem, úgyhogy egyszerűsítettem. Ramsaytől láttam az F Word valamelyik részében, amikor anyukákat tanított főzni, hogy hogyan is lehet 10 perc alatt megcsinálni egy sajttortát. Vegyél némi zabpelyhes kekszet, kanalazd rá a krémet és készen is vagy. Tetszik ez a mentalitás, lássuk, mit műveltem a málnával :)

Hozzávalók, 6 személyre:
  • 25 dkg fagyasztott málna
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 dkg natúr krémsajt
  • porcukor ízlés szerint
  • 12 db zabpelyhes keksz
  • 6 db talpas pohár - vörösboros, koktélos, ami van

A málnából tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, a többit kiolvasztjuk és összetörjük. A kekszet törjük durvára és osszuk el a poharakban, egy kicsit tegyünk félre a díszítéshez. A tejszínt felverjük, elkeverjük a porcukorral, a krémsajttal és a málnával. A krémet a kekszre kanalazzuk, a tetejére tesszük a málnát, megszórjuk a maradék morzsával és készen is vagyunk.

Megjegyzések

Ami üzenete…
Egyszerűen nagyszerű! Összefutott a nyál a számban, ahogy elképzeltem az ízeket. Van fagyasztott málnám, krémsajtot készítek házilag, a tejszínt megveszem és szépen kipróbálom. Nagyon szeretem az ilyen recepteket, van egy pár ehhez hasonló /juteszembe: muffinformába is teheted a kekszet (egyben), majd rá a krém és mehet a fagyasztóba egy órára, kipróbáltam, működik/.
A "hagyományos" sajttortád receptjét is meg szabad tudni? :)
mandy tarragon üzenete…
Ez a fagyasztós módszer tetszik, ha hazaérek csinálok egy kis helyet a fagyasztóban :)
A rendes sajttorta itt:
http://kellegyrecept.blogspot.com/2010/03/new-york-sajttorta.html

Beteszem a szövegbe is a linket.
Bianka üzenete…
Ez csodás
Lilla üzenete…
én is poharas sajttortát csináltam a hétvégén csak eperrel :-)
mandy tarragon üzenete…
Bianka: köszi :)

Lilla: hm, eperrel is finom, tavaly csináltam azzal is hasonlót :)
Garffyka üzenete…
Szia :)

Köszönöm a húsvéti üdvözletet, nálunk nagyon másképp alakult, mint szerettük volna, merő rohanás és stressz; odáig sem jutottam, hogy áldott húsvétot kívánjak.

szép napot :)
mandy tarragon üzenete…
Hú, te szegény, remélem most már pihenhetsz egy kicsit :)

Népszerű bejegyzések