Csőben sült brokkoli


Nagyon szeretem a zöldségeket, főleg a sötétzöldeket, mint a brokkoli, a ceruzabab és a zöldbab. A fiúk valamiért nem szeretik, pedig szerintem nagyon finomak, arról nem is beszélve, hogy egészségesek is. Csőben sütve valamiért viszont megeszik. Lehet, hogy azért, mert eldugtam a mártás és a sajt alá? :) A brokkoli nekem az egyik kedvenc, simán elropogtatom nyersen is, ha arról van szó. Tegnap viszont elhappolták előlem az utolsó friss brokkolit a boltban, úgyhogy vettem fagyasztottat, abból pedig csőben sült lett :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg fagyasztott brokkoli
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg reszelt sajt - nekem eidami volt itthon

A brokkolit felolvasztjuk, szerintem elég gyorsan megfő ahhoz, hogy a sütőben töltött idő elég legyen neki. Ha frisset használsz, akkor azt kicsit párold meg. Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, a lisztet elkeverjük benne, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk, majd felengedjük a tejjel és simára főzzük. A tűzálló tálban elrendezzük a brokkolit, megöntözzük a besamellel és a tetejére szórjuk a sajtot. 180 fokos sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.

Megjegyzések

Murphy üzenete…
Most elmorzsoltam egy könnycseppet első kollégista csőben sült brokkolink emlékére. Azóta tudom, hogy szeretem a brokkolit. :)
mandy tarragon üzenete…
:) Én is kb azóta.
Moha üzenete…
Igen néha csak álcázva lehet elsütni ezeket a zöldségeket!
Mondjuk a brokkolit nálunk mindenki eszi,nagyon jól néz ki!
trinity üzenete…
Látom, nálatok is menő:)) Mi is szeretjük, nagyon!
Lorka üzenete…
A receptet máris viszem, mert túlvásároltam magam brokkoliból. A gyerek imádja, de nekem muszáj mellé húst is csempésznem. De köszi ezt a hirtelen jött ötletet! :o)
mandy tarragon üzenete…
Moha: hát igen, álcáznom kell :) Párom viszont azt mondta, hogy kizárt, hogy megkóstolja...

Trinity: :)

Lori: vidd :) Esetleg egy kis lepirított csirkemellel is dúsíthatod :)

Népszerű bejegyzések