Forgatott krumpli

Újkrumpliból ez az egyik kedvencem. Kiskoromban elég sokszor ettünk ilyesmit. Anyukám megfőzte a krumplit, lehúzta a héját, majd lehetett mártogatni a sós-paprikás olvasztott zsírba.
Én annyit változtattam rajta, hogy nagyobb darabokra vágtam a meghámozott, főtt krumplit, olajat melegítettem egy serpenyőben, kissé megpirítottam a főtt krumplit, aztán pedig lehúztam a tűzről és belekevertem a sót és a paprikát. Magában is elég kiadós, akinek kevés, ehet hozzá egy nagy karéj friss kenyeret :)

Megjegyzések

jókaja üzenete…
Nem utálom a kenyeret, de ehhez nem jutna eszembe.
Ha tényleg új, akkor nem főzöm, nem hámozom, csak a sütőben, fűszerezve ropogósra sütöm. Az újkrumpli ellenállhatatlan :-)
mandy tarragon üzenete…
Hát igen, az egészen új, aminek papírvékony a héja, az pontosan olyan kezelést igényel, mint amit leírtál :)
Chef Viki üzenete…
Nálunk héjában sült és kolbászzsírba mártogattuk :-)

Imádom, azt kell mondjam!
mandy tarragon üzenete…
Hű, Viki, az is biztos nagyon finom :)
Csibe üzenete…
De szeretem én is!
Bianka üzenete…
Nagyon gusztán néz ki, de lehúzni mi sem szoktuk, csak előtisztogatni
mandy tarragon üzenete…
Csibe: :)

Bianka: ezt már le kellett sajnos. Próbáltam lehúzás nélkül, de úgy nagyon rossz volt. Gondolom nem volt túl friss.
trinity üzenete…
Finom is ez most újkrumpliból nagyon!!!
Ami üzenete…
Az újkrumpliért képes lennék meghalni... imádom.
Nagyon guszta ez a frogatott verzió is! :)
mandy tarragon üzenete…
Trinity: köszi :)

Ami: :)

Népszerű bejegyzések