2009. november 4., szerda

Almás amerikai palacsinta


Tegnap vettem egy állványt :) Nagyon szuper, könnyen lehet mozgatni, szabályozható a magassága (a teljes magassága 166 centi, pont egy centivel magasabb mint én :D ), van rajta ilyen gyorsbefogató bigyó, amivel egy pillanat alatt fel lehet tenni rá a gépet. Kipróbáltam a teleobjektívvel is, azzal is elég stabil, annak ellenére hogy az állvány maga elég könnyű. Munkába indulás előtt játszottam vele egy kicsit, szerintem ez a palacsintás kép már egész jó lett. Nem is tudom miért nem vettem korábban...
Játék közben sütöttem amerikai palacsintát. Nagyon egyszerű, főleg azért mert nem kell annyit bűvészkedni a sütésével, mint a hagyományosnak. Én az adagoláshoz egy mártásos merőkanalat használtam, pont egy palacsintányi tészta fér bele. Miközben sül a tészta, lehet berendezni a fotós helyet, állítgatni az állványt, öltözni, stb. :)

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • vaj a sütéshez

Az almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és az egészet csomómentesre keverjük. Jöhet bele az olaj, az alma és a fahéj. A vajat megmelegítjük, egy normál merőkanálnak kb a fele lesz egy adag tészta. Addig sütjük, amíg a felső oldal fel nem buborékosodik, ekkor fordítjuk. Egyenletesen barnának kell lennie mindkét oldalnak, akkor sült át :)


2 megjegyzés:

szepyke írta...

Jelentem az eddigiekkel sem volt gondom.

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin