2009. november 29., vasárnap

Citromsó - VKF XXX.


Múlt héten voltam a szírnél és megláttam egy kis zacskót a millió meg egy fűszer között: citromsó. Összetevők: citromhéj, konyhasó. Ez komoly? Ezért képesek ennyi pénzt kérni? Na kérem, nekem ilyen kell, csináltam magamnak itthon. Karácsonyi ajándéknak is kitűnő, ha valaki szereti az érdekes ízeket :) Citromos sült csirkéhez is jó lehet. Chef Viki VKF-jére is nevezném, remélem még nem késtem el :)

Hozzávalók, 3dl-es üveghez:
  • 30 dkg tengeri só
  • 1 citrom héja (a.k.a. a legsárgább madár...)

A citrom héját beletesszük az üvegbe, leöntjük a sóval, lezárjuk és állni hagyjuk pár hétig, hogy a só átvegye az ízét, illatát.

3 megjegyzés:

Szilb írta...

Én citromos fokhagymát láttam. A lényeg dettó: szárított-porított fokhagyma, közötte citromhéj.

mandy tarragon írta...

ez jól hangzik :)

dortimcsi írta...

nekem citromos borshoz volt szerencsém minap...Hasonló reakcióval mint nálad:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin