2009. november 23., hétfő

Zsályás fűszerolaj - VKF XXX.


Beállok akkor én is a sorba, kezdem ontani magaból a VKF-re szánt "recepteket". Először is álljon itt a zsályás fűszerolaj. Fűszerolajat készíteni nagyon egyszerű, de annál praktikusabb dolog. Van egy kisebb bokornyi zsályám, amit nem is olyan régen ültettem át a cserepéből egy kisebb balkonládába. Most épp a nappalinkban lakik, a többi fűszernövénnyel együtt. Szeretem a zsályát, mert a maga módján nagyon jól el tudja mondani, ha valami baja van: ha fázik, akkor megfeketednek a levelei, ha szomjas, akkor lekókad, de ha segítessz a baján, akkor gyorsan magához tér. Az egyetemen pár helyen vannak kiültetve virágládákba, szerintem a fagyokig bőven jól elvannak, takarni sem kell őket, de ha visszavágod, akkor bokrosabb lesz :)
Vissza a fűszerolajhoz: szükséged lesz egy kis csokor zsályára és egy liter semleges ízű olajra, én napraforgóolajat használtam hozzá. Öntsd össze, zárd le, kb egy hónap múlva már használható. Ha most megcsinálod, karácsonyig pont elkészül. Húsokhoz és sütőtökhöz szerintem nagyon illik.

4 megjegyzés:

VKF! írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Chef Viki írta...

No, az imént is én írtam, másik postafiókkal :-)

Szóval köszi, mentettem!

Belly írta...

Benéznél egy kicsit hozzám?

mandy tarragon írta...

Viki :) Majd még jön több is :)
Belly: megyek már

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin