2009. november 22., vasárnap

Bolognai rakott penne


Egyik nagy kedvenc, gyorsan készen van, egyszerre sokat lehet belőle csinálni kevés munkával. Ideális akkor is, ha csomagolni szeretnél valamit másnap ebédre.

Hozzávalók:
  • 50 dkg penne
  • 50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet bacon
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 nagy pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál olaj
A pennét enyhén sós vízben roppanósra főzzük, ne legyen teljesen puha, mert még sütni is fogjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a bacont vékony csíkokra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a bacont, majd megfonnyasztjuk a hagymát, és a húst is átforgatjuk, amíg át nem pirul. Sózni nem kell, mert a bacon elég sós. Borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a paradicsomot és a ketchupot, majd készre főzzük. A tejfölt kikeverjük a tojással és a sajt felével. A bolognai szószt és a pennét összekeverjük, majd eloszlatjuk egy tepsiben. A tejfölt a tetejére simítjuk, a maradék sajttal megszórjuk. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

El tudtam olvasni!:)))

Mégsem hülyültem el teljesen!
Imádom a tésztát, hogy annyira sokoldalúan lehet variálni!:)

Andi/cuki írta...

Most láttam ,hogy nem is láttalak mostanában..Na ez értelmes.:-))
Szuper ez a kaja!:-))
Gyorsan a többit is megnézem!:-))

mandy tarragon írta...

szepy: örülök, hogy kialudtad magad :)
Andi: :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin